Uncategorized

“İklim için ben de varım” kampanyasına HDP Antalya ve Kayseri adaylarından destek

0

HDP Antalya 1. sıra milletvekili adayı Saruhan Oluç ve HDP Kayseri 1.sıra milletvekili adayı Sultan Özcan “İklim İçin” manifestosunu imzaladı.

49

2015 Aralık Paris’te yapılacak BM İklim Değişikliği Sözleşmesi Taraflar Konferansı (COP21) öncesinde siyasetçiler iklim değişikliğinin tehlikelerine dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda başlatılan iklim için hareketine, “İklim için biz de varız!” diyerek destek veren HDP milletvekili adayları Saruhan Oluç ve Sultan Özcan da iklim değişikliğine neden olan fosil yakıtlara dayalı enerji ve ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan bir açıklama yaptılar.

HDP Kayseri Milletvekili adayı Sultan Özcan

HDP Kayseri Milletvekili adayı Sultan Özcan

HDP Kayseri Milletvekili adayı Sultan Özcan, iklim değişikliği kaynaklı ani seller ve donlar nedeniyle çiftçinin, köylünün malının telef olduğunu, iklim değişikliğinin herkesi, ama en çok çiftçiyi, kadınları, çocukları, emekçiyi vurduğunu dile getirdi. Özcan, Kayseri’de iklim değişikliğinin olumsuz etkileri sonucunda hayvancılık yapılmasının gittikçe zorlaşmasına, et fiyatlarının yükselmesine, bu durumdan üreticinin de tüketicinin de olumsuz etkilenmesine dikkat çekti.

HDP Antalya Milletvekili adayı Saruhan Oluç

HDP Antalya Milletvekili adayı Saruhan Oluç

HDP Antalya Milletvekili adayı Saruhan Oluç ise iklim değişikliğine bağlı aşırı sıcakların Antalya’nın başlıca gelir kaynaklarından olan turizm sektörünü de olumsuz etkilediğini, iklim değişikliği yüzünden yaşanan kuraklığın hayvancılığı ve tarımı vurduğunu belirtti. Oluç, kuraklığın sadece Antalya’dakileri değil, burada yetişen üründen faydalanan, burada tatilini yapan tüm Türkiye’yi etkilediğini, uygulanan yanlış politikalarda ısrar edilmesi halinde iklim değişikliği ve ekolojik yıkımının boyutunun artacağını ifade etti.

HDP’li iki milletvekili adayı da açıklamalarında, Türkiye’de yapılması planlanan 80 tane kömürlü santrali eleştirerek, bu santrallerin açılması durumunda Türkiye’nin dünyayı en çok kirleten dördüncü ülke olacağına da belirtti. HDP milletvekili adayları olarak destek açıklamalarında, doğanın metalaştırarak sömürülmesine, sermaye birikimi adına yapılan ekolojik yıkıma karşı olduklarını dile getiririrken enerjinin halkın ihtiyacı için, yenilenebilir ve yerinde üretilmesini desteklediklerini sözlerine eklediler.

İklim için manifestosunu iklimicin.org/ sayfası üzerinden imzalamak mümkün.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.