Doğa MücadelesiManşet

HDP Bursa’dan, “Termik santrale hayır, Metal işçisinin yanındayız” mesajı

0

HDP Bursa İl örgütü 22 Mayıs Cuma günü, Bursa Kent Müzesi önünde basın açıklaması yaparak “DOSAB Termik Santralına Hayır” dedi ve Bursa’da bir süredir devam eden metal işçilerinin direnişine destek verdi. Basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Altan Tan ile birlikte HDP Bursa İl eş başkanları, milletvekili adayları ve partililer katıldı.

53

Basın açıklaması İl Eş başkanı Yüksel Akgün’ün DOSAB’da ve her yerde termik santrallere karşı olduklarını bir kez daha vurguladığı ve metal işçilerinin direnişlerinin yanında olduklarını ifade etmesi ile başladı.

Daha sonra söz alan Altan Tan, AKP’nin “Ben yaptım, oldu” mantığı ile hareket ettiğine dikkat çekerek, “Termik santrallerin yapılması için dünya çapında standartlar var ve burada Bursa halkının fikri de sorulmak zorunda” dedi. Tan, direnişteki metal işçileri ile ilgili olarak da “Biz her zaman hakkın ve haklının yanındayız” diyerek destek mesajı gönderdi.

54

Hasip Kaplan, Bursa’dan yükselen metal direnişini selamladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın Bursa’dan milletvekili olduğuna dikkat çeken Kaplan, ancak kendi seçim bölgesinde yaşanan sorunları görmediğini belirtti. Kaplan, “Burada emekçilerin haklı bir direnişi var. HDP olarak 7 Haziran’da barajları yıkarken bir yandan da sendikaların TİS barajını yıkacağız” dedi.

Kaplan konuşmasına, DOSAB’da yapılması planlanan termik santralin yaratacağı doğa katliamına da dikkat çekti. Kömür ocaklarının sadece işçi katliamları ile değil, doğa katliamına da sebep olduğunu vurgulayan Kaplan, “Yaşama, doğaya, tarihe sahip çıkmak HDP’nin en başta ödün vermediği mücadele alanlarından biridir” dedi.

Açıklama, 27 Mayıs günü DOSAB’da yapılması planlanan termik santrale karşı yapılacak foruma çağrı ile sonlandı.

Haber: Serdar Esen

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.