ManşetUlaşım

Bisikletle çıktığı dünya turu, Marmaris’te kendisine çarpan araba ile son buldu

0

Muğla’nın, Marmaris ilçesinde bir otomobilin emniyet şeridinde arkadan çarptığı Fransız bisikletçi 59 yaşındaki Christian Jean Auguste Niaffe yaşamını yitirdi. Niaffe, bisikletle çıktığı dünya seyahatinin Türkiye ayağını tamamlamak için Marmaris’te pedal basıyordu.

47

Paris’te yaşayan 59 yaşındaki Niaffe, Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nde bilgisayar eğitimi veriyordu. Şu zamana kadar beş ayrı kıtada 40 ülke gezen Fransız gezgin, kişisel sayfasında içlerinde Özbekistan, Bolivya, Kamboçya, İran gibi ülkelerin de olduğu 16 ülkeyi daha gezmek istediğini yazmıştı.

Olay dün (24 Mayıs pazar) 17:00 sıralarında Marmaris- Muğla Karayolu üzeri Taşhan Mevkii’nde meydana geldi. . Bundan önce 40 ülke gezen ve son olarak Türkiye’de bisiklet turuna çıkan bilgisayar mühendisi Christian Jean Auguste Niaffe, Gökova’da mola verdikten sonra Marmaris ilçe merkezine hareket etti.

48

İlçe merkezine 15 kilometre kala Taşhan Mevkii’nde rampa çıkan Niaffe’ın bisikletine, virajda 48 SK 338 plakalı otomobil arkadan çarptı. Ağır yaralı Niaffe ambulansla Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

49

Yapılan ilk müdahale sonrası Muğla Sıtkı Koçman Araştırma ve Eğitim Hastanesi’ne sevk edilen Niaffe, tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Otomobil sürücüsü, jandarma tarafından gözaltına alındı. Niaffe’ın cenazesinin bugün uçakla ülkesine gönderileceği öğrenildi. Jandarmanın kazayla ilgili soruşturma başlattığı açıklandı.

(Ajanslar)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.