DünyaManşet

Erdoğan’ın, Kuveyt ziyaretinde diplomatik kriz iddiası

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Salı günü yaptığı Kuveyt ziyareti sırasında onuruna verilen resepsiyona Güney Kıbrıs’ın Kuveyt büyükelçisinin davet edilmemesini talep etmesinin diplomatik krize sebebiyet verdiği iddia edildi. Bu durum nedeniyle Rum Büyükelçiye destek veren AB Büyükelçileri davete katıldı anca Erdoğan ile selamlaşmadı.

48Rum basınına göre, Kuveyt Emiri tarafından Erdoğan onuruna verilen resepsiyona ülkede bulunan yabancı büyükelçiler de davet edildi. Davetliler arasında Rum büyükelçinin de bulunduğunu öğrenen Erdoğan ise iddiaya göre büyükelçinin resepsiyona katılmaması talebinde bulundu.

Fileleftheros gazetesi, Rum Büyükelçi Panikos Kiriaku’nun resepsiyon salonuna girmek üzereyken Kuveytli yetkililerin “salona girmemesi” ricasıyla karşılaştığını, Rum büyükelçinin buna sert tepki gösterdiğini yazdı.

Rum büyükelçinin diğer AB büyükelçileriyle istişareye geçtiğini ve destek aldığını aktaran gazete, özellikle Fransız büyükelçinin de olaya sert tepki gösterdiğini ve büyükelçilerin resepsiyona hep birlikte katılma, ancak Erdoğan’la tokalaşmama kararı aldıklarını öne sürdü.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu durumdan rahatsız olarak Kuveyt ziyaretini erken bitirdiği ve dün akşam Ankara’ya döndüğü iddiasında da bulunuldu.

(Cihan, Fileleftheros, Cyprus Mail)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.