KadınManşet

Tecavüz sanığına, “Mağdurda zeka geriliği var, beyanı geçersiz” gerekçesi ile beraat

0

Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde zihinsel engelli 22 yaşındaki B.İ.’yi kaçırarak tecavüz ettiği iddiasıyla 32 yıl hapis istemiyle yargılanan 23 yaşındaki T.G. mahkemenin mağdurun hafif derecedeki zeka geriliği nedeniyle beyanına itibar edilemez kararı sonucu beraat etti.

90

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, Silvan İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan zihinsel engelli B.İ.’nin geçen yıl şüpheli T.G. tarafından kaçırıldığı öne sürüldü. İddianamede, genç kızı kaçırarak ilçedeki bir bahçeye götüren şüphelinin, burada B.İ.’ye tecavüz ettiği belirtildi. Ailenin şikayeti üzerine yakalanan T.G. tutuklanırken, mağdur B.İ. ise koruma altına alındı. Doktor raporuna göre mağdurun bedensel ve ruhsal açıdan kendisini savunamayacak düzeyde olduğunu vurgulayan savcı, bedensel muayenede ters ilişki bulgularının tespit edildiğini ifade etti. T.G. hakkında 32 yıla kadar hapis cezası istendi.

Duruşmada kamera ve sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifadesi alınan mağdur B.İ., iddialarını tekrar ederek, T.G.’nin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Olaydan sonra karakolda kendisine teşhis yaptırıldığını belirten B.İ. , “Polisler şahsı gösterdiklerinde o olduğunu söyledim” dedi. Duruşmada sosyal hizmet uzmanı ise mağdurun kendisini ifade edebilecek durumda olmadığını belirtti.

Tutuklu sanık T.G. yargılama sürecinde tahliye edilirken esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden alınan heyet raporunda mağdurun olay nedeniyle beden ve ruh sağlığının etkilendiği ancak bozulmadığının bildirildiğini belirtti. Sanığın üzerine atılı suçu işlediğini belirten savcı, bu nedenle cezalandırılmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle T.G.’nin beraatine karar verdi. Mahkeme, mağdura yönelik cinsel saldırı suçunu işleyenlerin faili meçhul olduğunu belirterek, bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapılmasına karar verdi.

(T24)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.