Kültür-SanatManşet

Sinema sektörü sansüre karşı birleşti: Uçan Süpürge Jürisi de festivalden çekildi

0

18.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali “5 Dakikada 18’ Kısa Film Yarışması” jürisi, yarışmaya başvuran tüm filmleri “kazanan” ilan etti ve görevden çekilme kararı aldığını açıkladı.

22

Son dönemde film festivallerinde gösterime girememiş ve giremeyecek filmlerle dayanışmak için çekilme kararı aldığını açıklayan jüri üyeleri, “Umuyoruz ki yaşanan sıkıntılar boşa gitmeyecek, engelleyici değil destekleyici yasalarla her şeye rağmen sinema sanatı ve festivaller devam edecek” dedi.

Berrin Balay, Eren Yüksel, Andreas Treske, Pelin Anılan (Genç Kurul Üyesi) ve İdil Kandil’in (Genç Kurul Üyesi) yer aldığı jürinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce bu yarışmaya başvurmuş olan filmleri ve tüm kısa film ve belgeselcileri; Festival’ler dışında hiçbir gösterim şansı bulamadıkları halde,  hala bu ülkede film yapmaya devam ettikleri için ‘kazanan’ ilan ediyoruz.”

34. İstanbul Film Festivali’nde Ertuğrul Mavioğlu ile Çayan Demirel’in Bir Gerilla Belgeseli Bakur/Kuzey adlı belgeselinin gösterimi, belgeselin Eser İşletim Belgesi olmadığı gerekçesiyle, planlanan gösterim tarihinden bir gün önce engellenmiş. Bu engellenme üzerine sinemacılar filmlerini festivalden çekmiş ve tüm yarışmalar da iptal edilmişti.

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.