ManşetUlaşım

Kıbrıs’ta bir uçtan diğerine bisiklet turu: “Bisikletlerle Bariyerleri Aşmak”

0

Bir grup Kıbrıslı Türk ve Rum, Karpaz’dan Baf’a bisiklet sürecek. Cuma sabahı (24 Nisan) Karpaz’dan hareket eden grup, yaklaşık 400 kilometre pedal çevirerek, Kaleburnu, Kumyalı, Kaplıca, Alagadi, Girne, Güzelyurt, Kalopanayiotis, Psokas, Lysos güzerhagını takip edip 26 Nisan Cuma gün Akama/Baf’a ulaşacak.

24

Aktivist, proje yöneticisi, eğitmen, yazar, çevirmen Aydın Mehmet Ali ve Hackney Cypriot Association Başkanı Andreas Michaelides, yola çıkmadan bu yıl dördüncüsünü yapmakta oldukları “Bisikletlerle Bariyerleri Aşmak” (Cycling Across Barriers) hakkında açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs’ta yayınlanan Yeni Düzen gazetesinden Ödül Aşık Ülker’e konuşan Aydın Mehmet Ali ve Andreas Michaelides daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de farklı milletlerden bireylerin de Karpaz’dan başlayan bisiklet turuna katılacağını belirttiler.

“Barışı insanlar yapar, bunun için bir araya gelmemiz, birlikte çalışmamız lazım” diyen Aydın Mehmet Ali, “Kıbrıs bölünmüş bir ada, ancak bu sadece hayali olan ve kimseye yarar sağlamayan bir bölünmüşlük. Bariyerleri aşmak için beklemeyin…” dedi.

Michaelides de, Kıbrıslı Türklerle Rumların 1976 yılından beri Hackney Cypriot Association’da birlikte çalıştıklarını, özellikle iki tarafın milliyetçilerinin baskılarına karşı mücadele ettiklerini anlattı. Başarı için insanların sürece dahil edilmesinin önemine de vurgu yapan Michaelides, “Eğer birşeyi başarmak istiyorsanız, birlik, bütünlüğe ihtiyacınız vardır. Bence siyasiler, liderler insanları süreçlere dahil etmezse, sonucu onlara kabul ettiremezler. 2004’te de bu olmuştu” diye konuştu.

İkilinin Yeni Düzen gazetesinde yayınlanan röportajını buradan okuyabilirsiniz.

(Yeni Düzen)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.