ManşetTürkiye

Gökçeada feribotundan tahliye çalışmalarına başlandı

0

Pazar günü saat 16:00 sıralarında Çanakkale’de karaya oturan Kabatepe-Gökçeada seferini yapan feribotta bulunan yolcuların tahliye çalışmalarına saat 6.00 gibi başlandı. Saat 7.00 itibarıyla 80 kişi kurtarıldı. Çalışmaların 8.00 gibi tamamlanması bekleniyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle feribottaki 188 yolcunun tahliyesine dün akşam başlanamamıştı.

11.gökçeada-feribot

Edinilen bilgiye göre, Pazar günü Eceabat ilçesindeki Kabatepe Limanı’ndan ayrılıp, Gökçeada’ya hareket eden “Gökçeada-1” adlı feribot, henüz belirlenemeyen bir nedenle rotasından çıktı. İçerisinde 188 yolcu ve 35 aracın bulunduğu feribot sürüklenerek saat 16.00 sıralarında Kuzu Limanı açıklarında karaya oturdu.

Olayla ilgili açıklama yapan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, şu an için tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Tahliye çalışmalarının Ssaat 6.00 gibi başlandı. Saat 7.00 itibarıyla 80 kisi kurtarıldı. Çalışmaların 8.00 gibi tamamlanması bekleniyor. Hava şartları müsait. Yolcular ilçe belediyelere sevkedilecek. Dün gece erzak yardımı için feribota ulaşılmıştı

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.