KadınManşet

Mersin-Kadın-Eylem, “Erkek adalet değil, Gerçek adalet”

0
Bu hafta basın açıklamasını Mersin Kadın Emeği Kolektifi’nden (KADEM) Nalan Turgutlu Bilgin okudu

Mersin Kadın Platformu’nun her Perşembe saat 18:00’de gerçekleştirdiği eylemliliği bu Perşembe 14. Haftayı bitirdi.

Her Perşembe olduğu gibi Forum Avm Köprü altında toplanarak “Erkek adalet değil, gerçek adalet” , “Kadın cinayetleri politiktir”, “Geceleri de, sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz”, “Şiddetinizle barışmayacağız” sloganlarıyla havuzbaşına yürüyen kadınlar içerisinden bu hafta basın açıklamasını Mersin Kadın Emeği Kolektifi’nden (KADEM) Nalan Turgutlu Bilgin okudu.

Bu hafta basın açıklamasını Mersin Kadın Emeği Kolektifi’nden (KADEM) Nalan Turgutlu Bilgin okudu

Bu hafta basın açıklamasını Mersin Kadın Emeği Kolektifi’nden (KADEM) Nalan Turgutlu Bilgin okudu

Kadın kırımına ve kadına yönelik şiddetimizi haykırmak adına gerçekleştridiğimiz Perşembe eylemlerimizin 14. Haftasındayız diyerek sözlerine başlayan Bilgin, “Katledilen kadınların verilerini devlet 2008’den beri açıklamamakta bu nedenle ölen kadınların anısını yaşatmak için internette hergün güncellenen bir anıt sayaç bulunmakta” şeklinde konuşarak bu hafta Kırıkkale, Uşak, Gaziantep ve Konya’da işlenen kadın katliamlarını sıralayarak sayaç arttıkça isyanımız büyümekte olduğunu belirterek, “Yasta değil, İsyandayız” dedi.

Şiddet Dilde Başlar

143.mersin-kadin-emegi-nalan-turgutlu-bilgin 

Levent Kırca’nın son oyununda cinsiyetçi, homofobik, ayrımcı, nefret söylemlerini kınadıklarını belirten Bilgin, “Bu ülkede sanki günde en az 3 kadın öldürülmüyormuş gibi cinsiyetçi ve eril söylemi gün be gün kullanıp pekiştiren devletin, eğitimin, medyanın, ve aydın insanların artık diline dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Ve tekrar haykırıyoruz şiddet dilde başlar” diye konuştu.

Bu haftaki haber kaynaklarında Özgecan’ı katleden Suphi Altındöken’in hücresinde ölü bulunduğuna dair çıkan haberlerle ilgili olarak “Bu cinayetin cezasını erkekler değil, adalet vermeli. Bu cinayetle ilgili tekrar gündeme gelen özsavunma konuşulmalı ve gereği bir an önce yapılmalı” diyen Mersin KADEM üyesi Nalan Turgutlu Bilgin seçimlere de değinerek;

“ 7 Haziran seçimleri öncesi partilerin milletvekili aday listeleri belli oldu. Bu doğrultuda partilerin kadın bakışı ve adaylık samimiyeti görülmüş oldu. Bir daha haykırıyoruz ki kadınları dahil etmeden demokrasi olamaz. Biz kadınlar kurtarılmayı bekleyen kurbanlar değiliz. Örgütleniyoruz, güçleniyoruz, direniyoruz. Hayatımızı zindana çevirenlerden demokratik yollarla hesap soracağız.” dedi.

Basın metninin okunmasının ardından ”Yaşasın kadın dayanışması” sloganını atan kadınlar, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

Haber: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.