ManşetUlaşım

Çankaya bisikletle Avrupa’ya meydan okuyor

0

ecc2015haritaGündelik hayatta bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve motorlu taşıtlardan kaynaklanan karbon salımına dikkat çekmek amacıyla İtalya’nın Bologna Belediyesi tarafından organize edilen European Cycling Challenge 2015’e (Avrupa Bisiklet Meydan Okuması) bu yıl Türkiye’den de katılım olacak. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada Çankaya Belediyesi kurduğu takım ile Avrupa’ya meydan okuyacak.

Yarışma her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm Mayıs ayı boyunca devam edecek ve katılıma ay boyunca açık olacak. Toplamda en çok yol kat eden kent, yarışmanın galibi olacak. Sportif amaçlı bisiklet kullanımı dışındaki tüm bisiklet yolculukları geçerli kabul edilecek. İşe, okula, sinemaya, alışverişe gidiş gelişler ve şehiriçi her türlü bisiklet yolculuğu yarışma kapsamında değerlendirilecek. Belediyelerin takımlar halinde yarıştığı 2015 Avrupa Bisiklet Meydan Okuması, 1-31 Mayıs tarihleri arası kent içinde kat edilen mesafenin bir telefon uygulaması ölçülmesiyle sonuçlanacak. Bu yıl yarışmaya Çankaya Belediyesi de dahil 13 ülkeden 33 belediye katılacak.

BİSİKLET KULLANIYORSAN YARIŞMAYA KATIL

Çankaya Belediyesi takım halinde katılacağı yarışmaya bisiklet kullanan genç yaşlı herkesi davet ediyor. Bisiklet kullanıcılarının yarışmaya katılmaları için belediyeden ve internet üzerinden kayıt yaptırmaları yeterli olacak. 2015 Avrupa Bisiklet Meydan Okuması’na katılmak isteyenler, www.cyclingchallenge.eu ve www.cycling365.eu sayfalarından başvurularını yapabilirler. Ya da CYCLING365 adlı Android ve IOS uygulamasını telefonlarına indirebilirler.

Kent içinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak adına düzenlenen organizasyonu Avrupa Komisyonu da kamusal katılım anlamında ödüle layık gördü. Yarışmada dereceye giren belediyelere “En İyi Bisiklet Kenti” ödülü verilecek. Çevreye duyarlı bir etkinlik de olan Avrupa Bisiklet Meydan Okuması sayesinde 2013 yılında 35 ton karbon saslımından tasarruf edilirken, 2014 yılında bu rakam 183 tona çıktı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.