ManşetSpor

Fenerbahçeli McCoughtry, “Lezbiyen olduğum için takımdan dışlandım”

0

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın eski oyuncularından Angel McCoughtry, kız arkadaşıyla olan ilişkisini yalanlamazsa takımdan atılacağı yönünde tehdit edildiğini açıkladı.

23.angel_mccoughtry

Fenerbahçe’de 2010-2015 yılları arasında forma giyen 1,85’lik forvet, dün fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’dan kız arkadaşıyla çektiği selfie’yle bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz ay Fenerbahçe ile sözleşmesini fesheden McCoughtry, çalışma hayatında cinsel yönelim ayrımcılığına maruz kaldığını paylaştı.

Lezbiyen ilişkini yalanlamaz isen takımdan çıkarsın dediler

McCoughtry’nin sevgilisi ile birlikte çekilmiş fotoğrafını Instagram hesabından paylaşıp ingilizce olarak kaleme aldığı açıklamanın Türkçe tam metni şu şekilde;

22.mccoughtry

“Evet, ayrımcılığına uğradık, uğruyoruz! Arkadaşlarımızı kaybettik! Aile fertlerimiz üzgün. Dinimin yüz karası olduğumu söylediler. Bildiğim bir şey var, o da AŞK’ın harika bir duygu olduğu. Yurtdışındaki son takımım, ilişkimin yalan olduğunu sosyal medyadan duyuran sahte bir mektup yazmazsam işimden olacağım yönünde beni tehdit etti. Ancak tek bildiğim, Aşkın harika bir duydu olduğu. Hepimiz insanız, yargılıyoruz, anlıyorum ama Tanrı ile konuştukça, bütün kudretine rağmen beni bir kez olsun yargıladığını hissetmedim. Bana düşmemi, öğrenmemi ve büyümemi söylüyor çünkü hayat buymuş. Ama aynı zamanda kalbimi tertemiz tutmamı ve ona inanmamı söylüyor. Tek bildiğim aşkın harika bir duygu olduğu ve TANRInın Aşk olduğu.”

 

(Kaos GL)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.