KadınManşet

Yer: Mersin, Özgür Çocuk Parkı, Eylem: Engelli kadınların sessiz direnişi

0

Mersin, Özgür Çocuk Parkı’nda 28 Mart Cumartesi günü 13:00 de farklı meslek grubuna ait kıyafetler giyen engelli kadınlar, ‘Engelliyim kadınım, avukat da olurum, öğretmen de’ diyerek toplumda alışılagelmiş önyargılarlara ve kalıp düşüncelere karşı durarak ‘Engelli kadınların  sessiz direnişi’ eylemini gerçekleştirecek.

29.engelli-kadınlarin-sessiz-direnisi-yesil-gazete

Engelli Hakları ve Ayrımcılık Kitapçığı

Engelli Kadın Derneği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında  “engelli hakları ve ayrımcılık” konularını içeren bir mini kitapçık hazırlanması ve engelli kadınlara ulaştırılması da planlanıyor. Ayrıca engelli kadına yönelik toplumsal önyargıların ele alınacağı “Sık Sorulan Sorular” kitapçığı da hazırlık aşamasında. Bu kitapçıkta gündelik yaşam içerisinde engelli kadınlara yöneltilen ve ön yargı içeren sorular ile bu sorulara verilen cevaplar yer alacak.

2013-2014 Engelli Kadına Yönelik Şiddet Raporu

Engelli Kadın Derneği’nin yürüttüğü projenin bir diğer çıktısı da “2013-2014 Engelli Kadına Yönelik Şiddet” izlemesi yapılarak sonuçların raporlanması. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirileecek olan bu raporla engelli kadın sorununa kamuoyunun dikkatini çekilerek farkındalık yaratılması hedefleniyor.

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.