ManşetSivil Toplum

Edirne Büyük Sinagogu sabah duası ile açıldı

0

Edirne’nin Maarif Caddesi’nde bulunan ve geçmişi 1905 yıllarına dayanan Avrupa’nın 3’ncü büyük sinagogu Edirne Büyük Sinagogu dünyanın her yerinden gelen katılımcılarla açıldı.

35.edirnede-sinagog

Edirne’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 5 yılda restorasyonu tamamlanan tarihi Edirne Büyük Sinagogu’nda, büyük açılış öncesinde dini kıyafetleriyle gelen Museviler sabah duası yaptı. Açılışta İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı nedeniyle ‘Sinagog olmasına izin vermeyeceğim, müze olacak’ diyen Edirne Valisi de yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılacağı büyük açılış öncesi kente gelen çok sayıdaki Musevi, restorasyonu tamamlanan sinagogu gezdi. Ardından dini kıyafetlerini giyerek sabah duası yaptı. David Azuz, kadınların da üst kattan izlediği sabah duasını yapmadan önce 46 yıl de önce sinagogun son duasını yaptığını söyledi. David Azuz, 1965 yılında Edirne’ye geldiğini ifade ederek “1969 yılına kadar buranın hocalarıydım. Son olarak burada dua okuduktan sonra İsrail’e döndüm. Burada 46 yıl sonra buraya döndüm. Burasının yeniden restore edilmesini sağlayan herkese sonsuz teşekkürler” dedi. Ardından Azuz, sinagogun sabah duasını yaptırdı. Duaya çok sayıda Musevi katıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.