ManşetTürkiye

Devlet, Roboski’de tüm itirazlara kulak tıkadı ve katırları katletti

0

Şırnak’ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarının yaşadığı Gülyazı ve Roboski (Ortasu) köylerinde yaşayanlar sınır kaçakçılığında kullandıkları katırların askerler tarafından öldürüldüğünü iddia ederek, tepki gösterdi.

7.roboskide katılar katledildi

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Şırnak Belediye BaşkanıSerhat Kadırhan, Uludere Belediye Başkanı Zeynep Güren ile bölge belediye başkanları Gülyazı Köyü’ne gitti.

Doğan Haber Ajansı’ndan Ebubekir Karatoprak’ın haberine göre, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, 4 yıl önce 34 canlarının öldürüldüğünü bugün de katırlarının öldürüldüğünü belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Şırnak’ta sınır ticaretinde kullanılan katırların hastalık taşıdığı iddiasıyla itlafı için Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne yazı göndermiş, köylüler ise bu karara tepki göstermişti. Ancak yetkililer köylüler ve hayvanseverlerin tepkilerini dikkate almayarak katırların tümünü katletti.

Köylüler, daha sonra gazetecilere sınır kesiminde öldürülen katırların fotoğraflarını dağıttı. Köylüler, askerlerin sınır kesimine geçişlerine izin vermediğini söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.