DünyaManşet

Norveç Genç Yeşiller’inin yeni eş sözcüsü 19 yaşındaki Anna Kvam

0

Norveç Genç Yeşiller’i 6-8 Mart tarihleri arasında gerçekleşen Genç Yeşiller Norveç Genel Kurulu’nda eş sözcülüğe 19 yaşındaki Anna Kvam’u seçerek Avrupa Genç Yeşiller’i arasında en yüksek temsiliyete en genç ismi getirme rekorunun sahibi oldu. Anna Kvam, sözcülük görevini bir dönem önce olduğu gibi yeniden eş sözcülüğe seçilen Lage Nøst ile birlikte yürütecek.

4.genç yeşiller

Norveç Genç Yeşilleri’nin yeni dönem eş sözcüleri bir kez daha bu göreve layık görülen Lage Nøst ve 19 yaşında bu sorumluluğu üstlenen Anna Kvam

Norveç’in petrol ile özdeşleşmiş kasabası Rogaland kökenli Kvam, eş sözcü olmasının ardından yaptığı konuşmadan, “Biz gençler, yetişkinlerin yapması gerekenleri zamanında yapmalarını sağlamak için buradayız. Politikacılar petrol endüstrisi, küresel ısınma ve kuzey kutbu arasındaki ilişkiyi görerek çözüm üretmek zorunda. Eğer politkacılar bu çzöümleri üretmede isteksiz davranırsa o zaman işlerini ellerinden almak durumunda kalacağız” şeklinde konuştu.

Norveç Genç Yeşilleri’nin Genel Kurulu’na İsveç’ten Grön Ungdom ve Çek Cumhuriyeti’nden Mladi Zeleni de temsilci olarak katıldı. Aralarında uluslarararı konukların da bulunduğu 70’in üzerinde katılımcı ile gerçekleştirilen genel kurulda yeşil gençler hem fikirlerini paylaşma hem de temel meseleler hakkında öneri geliştirme imkanı buldu.

5.genç yeşiller

Genel Kurulda ayrıca “Özgür Batı Sahara”çağrısı yapılarak Norveç Hükümeti’nin bu bölgedeki anti demokratik rejime yönelik silah satışı kınandı. Benzer bir kınama çağrısı, CIA’in işkence metodlarının kınanması talebiyle Norveç Dışişleri Bakanlığı’na yapıldı.

Ana gündem maddeleri olarak yeşil eğitim, hayvan refahı, iklim uyumlu yeşil işler olarak belirlenirken Yeşiller’in sadece iklim partisi olmadığı da vurgulandı.

(Yeşil Gazete, Gronn Ungdom)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.