ManşetSağlık

Hekimler yarın Bayramı’nda grevde

0

Çalışma koşullarından ve saatlerinden şikâyet eden hekimler yarın ülke genelinde iş bırakacak. Eylem duyurusu için hazırlanan filmde koşulların zorluğu, ‘konuşmak zorunda kalan pandomim’le anlatıldı…

50.türk tabipler birliği 14 mart grev.yeşil gazete

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla, çalışma şartları ile ilgili taleplerini bir kez daha dile getiren Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) bağlı hekimler, yarın grev yapacak. 14 Mart Tıp Bayramı’nda ise aile sağlığı merkezleri “nöbet direnişi” gerçekleştirecek. TTB, grev kararının ardından hazırladığı pandomim videosuyla yetkililere seslendi.

Milliyet Gazetesi’nden Ayşegül Kahvecioğlu’nun haberine göre grev ile ilgili hazırlanan 3 dakikalık kısa filmde, pandomim sanatıyla hekimlerin yaptıkları iş ve yaşadıkları zorluklar anlatılırken, “Polikliniklerde günde 100-150 hasta bakıyoruz. Acil servislerde 12 saat kesintisiz çalışıyor, 500 hasta bakıyoruz. 7 gün 24 saat icap nöbeti tutuyoruz. Mesai saatlerimiz belirsiz. Nöbetlerimiz kesintisiz 36 saat. Bir yandan performans/ciro, bir yandan şiddet tehdidi altındayız. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz” ifadeleri kullanılıyor. Film, pandomim sanatçısının, “Ben bile dile geldim. Böyle sağlık hizmeti olmaz” sözleriyle son buluyor.

Bu sözlerin ardından TTB’nin talepleri şöyle sıralanıyor:

“Yetkilileri ‘çağdaş köleliğe’ son vermeye çağırıyoruz. Çalışırken ve emeklilikte insanca yaşanacak bir gelir talep ediyoruz. Söz verildiği halde verilmeyen zammı talep ediyoruz. Tıp ve sağlık eğitiminde niteliğin öncelenmesini talep ediyoruz. Yurttaşlarımıza eşit, erişilebilir ve nitelikli bir sağlık hizmeti talep ediyoruz. 13 Mart 2015 Cuma günü dayanışma içinde g(ö)revde olacağımızı, acil sağlık hizmeti dışında sağlık hizmeti sunmayacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz.”

(Milliyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.