EnerjiManşetUncategorized

Mersin’de nükleer karşıtı ses giderek yükseliyor: “Nükleersiz Akdeniz” paneli

0

Akkuyu Nükleer Santral tehdidini her geçen gün bir parça daha ensesinde hisseden Mersin, nükleere karşı sesini kademe kademe yükseltmeye devam ediyor. 15 Şubat’ta hava şartlarının olumsuzluğuna karşın büyük bir katılımla gerçekleşen Nükleere Karşı Miting’in hemen arefesinde 7 Mart Cumartesi günü Mersin, “Nükleersiz Akdeniz” paneline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

11nükleersiz akdeniz paneli...

Yeşil Düşünce Derneği, KIBES, Nükleersiz.org ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ortaklığında düzenlenen panele Türkiye ve Kıbrıs’tan konuşmacı olarak pekçok akademisyen, aktivist ve siyasetçi katılacak.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) konferans salonunda saat 13:00’de Kıbrıs CTP Milletvekili Asım Akansoy‘un, “Sınır Ötesi Tehdit: Kıbrıs’a Etkileri ve Siyasi Boyut” sunumu ile başlayacak ve kolaylaştırıcılığını Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Mersin Eş Sözcüsü Osman Yılmaz‘ın üstleneceği panelde Akansoy’un yanısıra Kıbrıs TTB ve Nükleere Hayır Platformu’ndan Ahmet Köyceğiz, Mersin Tabip Odası Başkanı ve Nükleere Hayır Platformu’ndan Ful Uğurhan, Akademisyen Dr. Alper Öktem, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Genel Sözcüsü Sevil Turan, Ege Çevre Platformu ve Yeşille/Sol üyesi Avukat Arif Ali Cangı, Gazeteci Pelin Cengiz de bildiri sunacak.

5nükleersiz akdeniz

Nükleersiz Akdeniz Paneli ile ilgili yapılan çağrıda 2008 yılında Türkiye’den 206 bilim insanı bugün de hala geçerliliğini koruyan bir bildirge ile nükleer santral kurulmasına itiraz ettiğine de vurgu yapılıyor.

Nükleersiz Akdeniz Paneli ile hayata geçecek Nükleersiz Akdeniz Ağı’nın ve temelde hem Türkiye’de hem de dünyada nükleer santral istenmemesinin 12 madde halinde sıralandığı çağrı metninin tamamını buradan okumak mümkün.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.