İklim KriziManşet

“İklim için ben de varım!” diyen herkes Cumartesi günü Tatavla Sahne’ye

0

Dünyada şiddet haberleri gün geçtikçe artan bir süratte hepimize “Ne olacak bunun sonu?” dedirtmeye devam ediyor ama asıl tehlike, hayatın, gezegenin ve türlerin (evet, o türlerin içine insan da bizatihi dahil) sonunu getireceği artık tartışma götürmez bilimsel bir gerçek olan “İnsan kaynaklı Küresel İklim Değişikliği” hemen kapımızın yanında artık.

11iklim için ben de varım

Bilim insanlarının geri dönüşü olmayan “Uç Noktası” olarak nitelediği Tipping Point’e erişmemiz artık an meselesi. 2009’da Kopenhag’da olmadı, ardından geçen yıllarda olmadı ama artık 2015’de Paris’te, Cop 21’de artık olmak zorunda. Bunun artık “ama”sı, “yani”si, “belki”si, “bir çıkış yolu illaki buluruz”u kalmadı. İnsanbeşer kendi nefes aldığı gezegeni kendi elleri ile yok etmek istemiyorsa İklim Değişikliği’ne karşı radikal kararları acilen almak ve bir an önce uygulamaya koymak zorunda.

“İklim için ben de varım!” kampanyası

Türkiyeli iklim aktivistleri de Paris zirvesi öncesi “#iklimiçinsahneyeçıkıyoruz” sloganı ile 28 Şubat Cumartesi günü saat 13:30’da Tatavla Sahne’de “İklim için” kampanyasını başlatıyor.

Sözü kampanya metnine bırakalım;

Kadim demokrasilerin aracı olan “Yüzler Meclisi” ilk imzacılarıyla birlikte “İklim İçin” kampanyasını İstanbul’da başlatıyor.

İklim İçin kampanyasının başlangıç etkinliği ve ilk basın toplantısı, imzacılarının da katılımıyla, 28 Şubat Cumartesi günü saat 13:30’da Tatavla Sahne’de yapılıyor.

Geçen sene Eylül ayında New York’ta 400 bin kişi, tüm dünyada milyonlarca insan iklim değişikliği konusunda devletlere “artık gezegen için harekete geçin” demek amacıyla sokağa çıktı.

Bu yıl Aralık ayında dünya hükümetleri yeni bir iklim anlaşması için Paris’te toplanıyor. Ve bu anlaşma öncesi dünya halkları da iklim için sahnede olacak.

“İklim İçin” kampanyasının 28 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’da Tatavla Sahne’de gerçekleşecek ilk basın toplantısına katılmanızı rica ederiz.

Toplantı Detayları:

Tarih: 28 Şubat 2015 – Cumartesi

Saat:13.30

Adres: Tatavla Sahne – Akarsu Caddesi, Taktaki Yokuşu, Firuzağa Meydanı / Cihangir – İstanbul”

Ayrıntılı bilgi için iklimicin.org/

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.