Haber HattıManşet

Avrupa Siyaset Okulu ikinci mezunlarını verdi

0

Avrupa Konseyi ve Boğaziçi Üniversitesi’nin ortak çalışması olan Avrupa Siyaset Okulu, 20 ilden 35 gence verdiği ikinci eğitimini tamamladı. Ahmet İnsel, Ayşe Buğra, Ergun Özbudun gibi Türkiye’nin önemli akademisyenlerinin eğitim verdiği okulun yeni eğitim dönemi gelecek eylülde başlayacak. Başvurular ise mayıs ayında yapılacak.

9avrupa siyaset okulu

Eğitime 20 ilden 35 genç katıldı. Her siyasi partiden ve çok geniş bir sivil toplum kuruluşu (STK) yelpazesinden gelen katılımcılar 25 ile 35 yaş arasındaydı. Eğitim sırasında ekonomik büyüme, çevre, eğitim, sosyal politikalar, kentleşme konularındaki seçeneklere ek olarak demokrasilerin evrimi ve olmazsa olmazları tartışıldı.

Katılımcılar Ahmet İnsel, Ayşe Buğra, Aziz Çelik, Ergun Özbudun ve Mücahit Bilici gibi hocalardan dersler aldılar. Akademisyenlere ek olarak Mehmet Özhaseki, Melda Onur ve Meral Danış gibi kıdemli siyasetçilerle de biraraya geldiler.

Okul’un direktörlüğünü yapan Hakan Altınay “Kutuplaşmanın ve sert söylemin egemen olduğu bir dönemde bile katılımcılar arasında özgürlükçü bir demokrasi ve birbirimizin hukukuna sahip çıkmak konusunda bu kadar güçlü bir ortak irade çıkması gerçekten sevindirici. Birbizimizi merak etmekten, hesaba katmaktan ve birbirimizle ortaklaşmaktan hala vazgeçmemişiz” dedi.

Okul’un bir sonraki eğitimi Eylül başında Boğaziçi Universitesi’nde gerçekleşecek. Eylül eğitim için başvurular Mayıs ayında başlayacak. Bilgi http://avrupasiyasetokulu.org adresinden alınabilir.

(Radikal)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.