Doğa MücadelesiManşet

Taş ocağına karşı ağaçlar ! Ordu Kumru’nun yeşil direnişi devam ediyor …

0
29.01.2015 Ordu-Kumru

Ordu‘nun Kumru ilçesine bağlı  Akçadere köyü mevkiinde  taş ocağı  kurma planları yapan  firma yetkilileri  sabah 9 sularında , güvenlik güçleri eşliğinde araziye giriş yaptı . Firma yetkilileriyle güvenlik güçleri , 7300 meşe ağacının bir çırpıda kesildiği an itibariyle   arazide sabah 6 gece 12 nöbeti tutan  halk ile karşı karşıya geldi . Taş ocağının kurulmasıyla en az 20 bin meşe ağacının , halk sağlığının , doğal yaşamın parçası gelincik , sincap ve benzeri yaban hayvanlarının , nadir bulunan şimşir bitkisinin mesire alanlarının gözden çıkarılması karşısında çetin mücadele vermiş olan köylüler kolluk kuvvetlerine yine geçit vermedi .

29.01.2015 Ordu-Kumru

29.01.2015 Ordu-Kumru Akçadere sakinlerinin mücadelesi

Düşmandan sakınır gibi : Akçadere sakinleri artık “sakin” olamıyor!

Köylüler, ağaç kesimini nasıl durdurduysa bu sefer de taş ocağının yerini tel örgü  çekmek  bahanesi ile gerçekleştirilmek istenen ağaç kesimini engelledi ve ağaç kesimini  bir kez daha durdurdu.

Taş ocağının açılma gerekçesi işte bu kaya!

Taş ocağının açma planlarının gerekçesi işte bu kaya!

Taş ocağı açılması için Çevre Etki değerlendirme (ÇED)  olumlu kararı verilmiş fakat bölge halkı bu ÇED raporuna itiraz etmiş ve yeni bilirkişi atanmasını istemişti. Yeni bilirkişi atanması talebi ise Ordu Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmiş ve bunun üzerine dava Danıştay’a taşınmıştı . Kısacası  tüm bu kıyım Danıştay’daki temyiz davası yani hukuki süreç devam ederken yaşanmaktadır.

Ordu’daki kıyımı durdurmak için Ordu’lular 3000 imza topladıkları gibi bir de internett change.org vasıtasıyla kampanya başlatmış bulunuyor, imzalayabilir ,taş ocağının açılmasına engel olabilirsiniz .

Kampanyaya bu link üzerinden katılıp imza vermek mümkün

 

Pınar Demircan

(Yeşil Gazete)

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.