EnerjiHafta SonuManşet

Akkuyu Nükleer A. Ş. olası bir nükleer felakette “aile içi iletişim” çalışmalarına şimdiden başladı!

0

Bütün karşı çıkışlara ve protestolara rağmen Türkiye’nin ilk nükleer santralının yapılması için çalışmaların sürdüğü Mersin Akkuyu’da şirket-devlet işbirliğiyle yapılan propaganda faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

20152101115913t41size250Nükleer santralın “faydalarını” anlatmakla yetinmeyen yetkililer bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve hükümet yetkililerinin muhafazakâr gündem dayatmalarını ne kadar yakından takip ettiklerini kanıtlayarak “aile içi iletişim” konulu bir konferans düzenlemeyi tercih ettiler.

Öte yandan konferansın içeriği muhafazakârlıktan öte bir şeyleri de akla getirmiyor değildi. Yoksa santral çalışmaya başladıktan sonraki kazalardan ve radyoaktif sızıntılardan sonraki “iletişim” mi kastediliyordu?

Atomu parçalarız, ama aileyi asla!

17 Ocak günü Akkuyu Nükleer A.Ş. ve Gülnar Kaymakamlığı işbirliğiyle, Gülnar Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen “Aile İçi İletişim Konferansı”na ağırlıklı olarak Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çalışanlarından oluşan yaklaşık 600 kişi katıldı.

Şirket ve Kaymakamlık yetkilileri düzenledikleri konferansla atomun parçalanmasıyla ortaya çıkan radyoaktif atıklar ve radyasyonun çevreye ve insan sağlığına zararları ile ilgili pek bir şey bilmeseler de, ailenin bütünlüğü konusunda epey bilgili olduklarını göstermiş oldular.

Radyasyona karşı Türk aile yapısı!

20152101120148t81size250

Akkuyu Nükleer A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Lütfi Sarıcı

Etkinliğin açılışında Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, Akkuyu Nükleer A.Ş. ile birlikte düzenledikleri konferansın, ailenin toplumun temeli olması dolayısıyla önem taşıdığını söyleyerek “Aileyi geliştirip yaşatmak hepimizin üzerine düşen en büyük vazifedir” dedi.

Akkuyu Nükleer A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Lütfi Sarıcı ise ailenin toplumun bütünleşmesini sağlayan, aynı zamanda da toplumu geleceğe taşıyan en küçük ama en etkili birim olduğunu söyledi.

Radyoaktif  ışınlar kadar parlak bir gelecek

Türkiye’deki krizlerin kolay aşılmasının ve ciddi toplumsal kaoslarının olmamasının, güçlü Türk aile yapısına bağlandığını hatırlatan Sarıcı, aile içi iletişime vurgu yaptı: “İletişim aile içerisinde başlar ve ailedeki iletişim, tüm toplumu etkiler.”

Çocukların Akkuyu nükleer santralından yayılan radyasyona maruz kalmaları halinde aile içinde çocuklarla iyi iletişim kurulursa bunun sorun olmayacağı mesajını da vermek istediğini tahmin ettiğimiz Sarıcı “Çocuklarımızın aydınlık yarınlara hazır olması bizlere bağlı. Bugün bu amaçla bir araya geldik. Türkiye’nin yeni enerjisine imza atacak olan ve ilk Nükleer Güç Santrali’ni gerçekleştirecek olan Akkuyu Nükleer A.Ş, bu coğrafyaya saygılı ve bölgede yaşayan halkımıza karşı sosyal sorumluluğunun da bilincinde olan bir şirkettir” diye konuştu.

Biz bir aileyiz!

20152101120053t81size250Sarıcı’nın sözlerine “Çok yakında bu bölgede birlikte büyük bir aile olacağız. Aile olma bilinciyle hep birlikte yaşamı paylaşacağız” diye devam etmesi ise aslında ne demek istediklerini daha açık hale getiriyordu. Olası bir radyoaktif sızıntı sonrasında her şeyin “aile içinde” kalmasını sağlamak şirket için kuşkusuz büyük önem taşıyor. Sarıcı’nın sözleriyle “aile içinde başlayan ve tüm toplumu etkileyen iletişim” böylece yaşanacak radyoaktif sızıntıların kamuoyundan kolaylıkla gizlenmesini sağlayacak.

Gülnar Kaymakamlığı ve Akkuyu Nükleer Şirketi, bu konferansla yeni nükleer santralların demokrasilerde değil, ancak ataerkil ve otoriter rejimlerde, devlet baskısıyla dayatılabileceğinin, sorunların da ancak bu yollarla halktan gizlenerek kabul edilebilir hale getirilebileceği mesajını incelikli bir şekilde vermiş oldular. Özellikle Güney Kore gibi ülkelerde nükleer santral kazalarının bu yollarla halktan gizlendiği bilinen bir gerçek.

Kaymakamlığa ve şirkete, bir sonraki konferanlarında Akkuyu’da yaşanacak olası bir nükleer felaket sonrasında halkın nasıl sesini çıkarmadan evinde oturması ve kaderine razı gelmesi gerektiğini, bu kez Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da desteğiyle anlatılmasını öneriyoruz.

Haber: Pınar Demircan – Ümit Şahin (Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.