EnerjiManşet

Şanlıurfa’da güneş enerjisi santrali hazırlığı

0

Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Şanlıurfa’ya Güneş Enerjisi santrali kurulacağı belirtildi. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye’de yerli ve yenilebilir Enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bu kapsamda güneş enerjisine dayalı yatırımlar önemli bir yer tutuyor.

5...

Arya Energy Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de Şanlıurfa’ya Güneş Enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor. Santral için hazırlanan proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, şirket Şanlıurfa’da 9,99 megavat kurulu Güce sahip Güneş Enerjisi santrali kuracak. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kurulacak santralin proje bedeli ise 940 bin lira olarak belirlendi. Paneller için 445 bin lira harcanması planlanan projenin Enerji nakil hattı için ise 95 bin liralık kaynak kullanılacak.

13 bin metrekarelik alan üzerinde kurulması planlanan santral, toplam 10 bölümden oluşacak. Santralde 40 bin panel, 20 kilovat gücünde toplam 440 invertör ekipmanı kullanılarak elde edilecek Enerji, doğru akımdan alternatif akıma çevrilip trafo şebekeleri vasıtasıyla dağıtım hatlarına verilecek.

Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası’na göre Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yıllık ortalama 1600-1650 kilovatsaat/metrekare güneş radyasyonuyla güneş santrali kurmak için elverişli bölgeler arasında yer alıyor.

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.