İklim KriziManşet

Halkların İklim Yürüyüşü’nden Lima İklim Zirvesi’ne İklim Krizi’nin 2014’ü

0

İklim değişikliği gezegendeki geri dönülmez noktaya (Tipping Point) hızla yaklaşırken bir yılı daha geride bırakıyoruz.

“Hala çok geç değil, hala yapabileceğimiz şeyler var” diye diye yıllar birbirini iklim değişikliğine karşı önlem alınmaksızın kovalarken acaba 2014 içinde iklim değişikliğine hangi merhalelerden geçtik.

Out For Beyond grubu (facebook, websitesi) işte bu durumu göz önüne alarak internet üzerinden erişilebilen bir “İklim Krizinin 2014’ü” zaman çizelgesi hazırladı.

line.do/iklim-krizinin-2014ü/ linkinden ulaşımı mümkün olan çizelgede son günlerini yaşamakta olduğumuz yıla dair tüm iklim değişikliği haberleri yer alıyor.

Clipboard01

Şubat ayında Dünya Meteoroloji Örgütü’nün gezegen tarihinin gelmiş geçmiş en sıcak 6. yılının 2013 olduğunu belirten açıklaması ile başlayan çizelge ardından IPCC’nin raporlarını yayınlama haberlerine yer veriyor.

21 Eylül, Halkların İklim Yürüyüşü (People’s Climate March)

Senenin İklim Değişikliği adına en önemli gelişmesi elbette 21 Eylül 2014’te buluşma noktası New York ile birlikte dünyanın hemen hemen tüm noktalarında karar vericileri New York ve sonrasında Lima İklim Zirvelerindede artık gereken adımı atmaları yönünde harekete geçirmesi planlanan Halkların İklim Yürüyüşü (People’s Climate March) hareketi.

23

Çizelge New York İklim Zirvesi, Yeb Sano’nun 40 günlük İklim Adaleti Yürüyüşü ve Aralık ayında gerçekleşen Cop20 Lima İklim Zirvesi ile yılın getirdiklerine bakmaya devam ediyor.

2014’ü iklim değişikliğinin kaçınılmaz sonuçlarından birisi, Hagupit Tayfunu ile noktalıyor Ouf For Border ekibinin elinden çıkan “İklim Krizinin 2014’ü” çizelgesi

Çizelgeye buradan da erişim mümkün

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.