DünyaManşet

Peşmerge IŞİD kuşatmasını kırdı

0

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyondan hava bombardımanı desteği alan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge’nin IŞİD’e karşı saldırıya geçtiği belirtildi.

13...

ABD’nin geçtiğimiz dört hafta içinde düzenlediği hava saldırılarında IŞİD’in üst düzey üç komutanı öldürüldü. Hava saldırılarında IŞİD’in Irak’taki askeri operasyonlarının başındaki isim olan Abdül Basit ile IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin “sağ kolu” olarak nitelenen Hacı Mutazz da yer alıyor. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, “Wall Street Journal” gazetesinin dünkü nüshasında yer alan demecinde, “IŞİD liderlerinin öldürüldüğü operasyonların, örgütün planlama ve komuta-kontrol kademesine darbe vurduğunu” söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani de Kürt haber ajansı Rudaw’a yaptığı açıklamada, Şengal dağı çevresinde IŞİD mevzilerine saldıran Peşmerge’nin geniş bir koridor açmayı başardığını söyledi. Barzani, bölgede mahsur kalan binlerce Ezidi’nin güvenli bölgelere nakledildiğini bildirdi.

(DW Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.