Doğa MücadelesiManşet

Ağaç katliamı CHP’li belediye ile CHP’li vekili karşı karşıya getirdi

0

Yalova’da yol yapımı sırasında kesilmesi gündeme gelen ağaçlar için ortaya konulan tepkiler büyüyor.

CHP’li Yalova Belediyesi tarafından Bursa ve İzmit’e geçiş noktasında önemli bir nokta olan Tonami Meydanı’nda yapılması düşünülen köprülü kavşak için farklı türlerden 158 ağaç kesildi.

38

Karayolları Genel Müdürlüğü Yalova’nın Bursa-Kocaeli yönü geçişlerinin sağlandığı Tonami Meydanı’nda bir üst geçit yapma kararı aldı. Ancak ihaleye çıkılması ve çalışmaların başlatılması için bölgede bulunan 180 adet çeşitli cinsteki ağacın kesilmesi gerektiğini ileri sürdü. Bu nedenle Yalova Belediyesi’nden bu ağaçları kesmesini istedi.

Yalova’daki çevreciler ise bir süredir bu ağaçların kesilmesine karşı çıkarak yapılanın bir doğa katliamı olacağını savunuyorlardı. Yalova Platformu geçen hafta yürüyüş yaparak kesime tepki göstermişt,.

Platformun tepkilerini değerlendiren CHP’li Belediye Başkanı Vefa Salman, “Yalova’da ne yaparsanız yapın mutlaka bir reaksiyon, tepki grubu var. Bir olayı gerçekleştirirken Sayın Hayrettin Karaca’nın dediği gibi kamu yararı olup olmadığına bakmak lazım” şeklinde konuşmuştu.

Yalova’da yol yapımı için ağaç kesilmesine tepki verenler arasına CHP Milletvekili Melda Onur  da katıldı. CHP’li bir belediyenin icraatına karşı bir CHP milletvekilinin itirazı sosyal medyada ilgi çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ağaç kesimine tepki gösterenlerin tweetlerini retweetledikten sonra kendisi de konu ile ilgili, “Biz Gezi’yi, Validebağ’ı, arkadaşlarımız Yırca’nın zeytinlerini korumaya çalışırkan, bu kıyımı nasıl savunacağız” tweetini paylaştı. Onur bu tweeti gönderirken Muharrem İnce ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı da mesajını doğrudan görebilmeleri için etiketledi.

39

Yalova yerel seçimlerin en çekişmeli geçtiği kentlerden biriydi. Seçim sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine seçimler yenilenmiş ve yağılan seçimleri CHP kazanmıştı. Gelişmeler üzerine  CHP’nin alacağı tavır kamuoyu tarafından ilgiyle bekleniyor.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.