ManşetTürkiye

Ali İsmail Korkmaz davasında 5. duruşma: Savcı polislerin beraatini istedi

0

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve yandaşları tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5. duruşmasında, savcı tutuksuz yargılanan sanık polis memurlarından Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in beraatini istedi.

12...

Ali İsmail Korkmaz, 3 Haziran 2013’te  Eskişehir’de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında polis ve sivil vatandaşlarca dövülmüş ve 38 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti.

Güvenlik gerekçesiyle Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınan dava nedeniyle adliye önünde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Adliye Sarayı çevresi polis bariyerleriyle çevrildi. Davaya destek için Kayseri’ye gelen grup adliyeyi karşıdan gören Erkilet Bulvarı üzerinde bekletiliyor. Ayrıca adliyeye çıkan bütün yollar da yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Davayı salondan takip edecekler ise polis kontrolünden sonra içeri alındı. Güvenlik tedbirleri kapsamında, adliye yakınlarında TOMA, itfaiye, çok sayıda çevik kuvvet ekibi hazır bekletiliyor.

Korkmaz davasıyla ilgili polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırıncıİsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve fırın işçisi Ebubekir Harlar tutuklu, polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz olarak yargılanıyor. Sanıklar, ‘kasıtlı olarak adam öldürme’ suçlamasıyla hakim karşısında.

Duruşmayı Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz, abisi Avukat Gürkan Korkmaz, CHP Milletvekilleri Durdu Özbolat (Kahramanmaraş), Musa Çam (İzmir), Süheyl Batum (Eskişehir) ve çok sayıda vatandaş takip ediyor.

(T24)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.