DünyaManşet

ABD’de cezasızlık isyanı, Ferguson ayaklanması ülke çapına yayıldı

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde Michael Brown adlı siyahi genci vuran polis hakkında Ferguson’daki federal mahkemenin jüri heyeti, polis memuru Darren Wilson’a ceza verilmemesi gerektiğine hükmetmesi ülke çapında infial uyandırdı.

28...

Haberin duyulmasının ardından Ferguson’daki mahkeme önünde yüzlerce kişi ‘adalet istiyoruz’ sloganları attı. Şiddet eylemlerine protesto gösterileri sırasında göstericiler etraftaki araçları ateşe verdi.

29ABD’nin her tarafında tırmanan şiddet eylemlerinin ardından hükümet yetkilileri itidal çağrısında bulundu, Başkan Obama, “Herşeyden önce biz hukukun üstünlüğü ilkesi üzerinde yükselmiş bir ulusuz ve burada kararı büyük jürinin verecek olduğunu kabullenmek durumundayız. Kararı doğru bulan ya da bu karardan büyük hayal kırıklığı ve hatta öfke duyan Amerikalılar var. Bu anlaşılabilir bir tepki. Fakat ben Michael’ın ailesinin, kararı protesto edenlerin bunu barışçıl biçimde yapması gerektiği yönündeki uyarısına katılıyorum.” şeklinde konuştu.

18 yaşındaki Michael Brown 9 Ağustos 2013 günü beyaz bir polis memuru tarafından vurularak öldürülmüş, bunu haftalarca süren kitlesel protestolar ve sokak çatışmaları izlemişti. Olay siyahilerin yoğun olarak yaşadığı Missouri eyaletine bağlı St Louis kentinin Ferguson bölgesinde meydana gelmiş, 9 Ağustos gecesi Michael Brown’ı durduran polis memuru Wilson, savcılık iddiasına göre; silahsız genci 12 el ateş ederek öldürmüştü.

St Louis mahallesinde yoğunlaşan olaylarda bölge emniyet müdürü Jon Belmar’ın açıklamalarına göre, dün geceki olaylarda 12 bina ateşe verildi, en az 150 el ateş edildi. Belmar buna karşılık polisin ateşli silah kullanmadığını ve kimsenin ölmediğini söyledi.

(Euronews, BBC Türkçe)

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.