ManşetSpor

Türkiye’nin başörtüsü ile maç yöneten ilk kadın hakemi

0

FIFA’nın Ekim ayında kadın futbolcu ve hakemlerin başörtüyle maça çıkmasına izin vermesinin ardından, Türkiye’de ilk kez bir başörtülü kadın hakem Afyonkarahisar’da görev aldı.

Afyonkarahisar’da haftasonu U-15 Ligi’nde Demirspor’la Sandıklıspor arasında Atatürk Spor Tesisleri’nde oynanan maçta, 21 yaşındaki Buhra Yurdakul, başörtüsüyle yan hakem olarak görev yaptı.

14...

İlk kez görev aldığı maçın kendisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Buhra Yurdakul, Türkiye’de bir ilk olmaktan duyduğu mutluluğu aktardı. Hayallerinin gerçek olduğunu aktaran Yurdakul, “Bir yıldır bekliyordum, sonunda bu kararla sahaya çıkabildim. Çok mutluyum. Hayalleri olan insanlar vazgeçmesin. Benim hayallerim gerçek oldu” dedi.

2013 yılında katıldığı hakem kursunun ardından  Herkes İçin Futbol (HİF) hakemi olarak çıktığı ilk maçında yan hakemlik yapan Yurdakul, Türkiye’de ilk kez başörtüsüyle maç yöneten hakem oldu.

Uzun kollu hakem forması tercih eden Buhra Yurdakul, siyah hakem formasıyla aynı renk başörtüsü taktı. Şortunun altına yine siyah tayt giyen Yurdakul, maç öncesi futbolcuların kramponlarını ve kale ağlarını kontrol ettikten sonra görev yerine geçti.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun HİF hakemi uygulamasında başarılı sonuçlar alan hakemler, iki yıl içinde il hakemi olma hakkı kazanabiliyor. Buhra Yurdakul da başarısını sürdürmesi halinde il hakemliğine yükselebilecek.

Karşılaşma, Demirspor’un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.