Kültür-Sanat

Trans Evi Fotoğraf Sergisi 15 – 21 Kasım tarihleri arasında Karşı Sanat’da

0

Ömer Tevfik’in hazırladığı Trans Evi Fotoğraf Sergisi 15 – 21 Kasım tarihleri arasında Karşı Sanat’da açılıyor.

8Trans Misafirhanesi ve misafirlerinin görsellerinden oluşan sergide, transfobik nefret suçlarına karşı mücadelede, şiddeti deneyimleyenleri kurbanlaştırmayan ve aynılaştırmayan bir söylem kullanmanın önemi vurgulanıyor.

Trans Misafirhanesi ve misafirlerinin görsellerinden oluşan Trans Evi Fotoğraf Sergisi trans bireylerin geliştirdikleri direnç mekanizmaları, alternatif barınma alanları, kentsel dönüşümün sonuçları gibi konuları gündeme taşıyor.

Trans Misafirhanesi 2012’de, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği tarafından 2012’de barınma, sağlık hizmetlerine erişim gibi konularda yardıma ihtiyaç duyan trans bireylere güvenli bir alan açma amacıyla kuruldu.

2009’dan bu yana çeşitli fotoğraf projelerinde yer alan Ömer Tevfik Erten, 2013’te İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin de partnerlerinden biri olduğu Trans X Türkiye projesi tarafından düzenlenen BUT Kısa Film Yarışması’nda “İsimsiz” adlı çalışmasıyla birincilik ödülünü aldı.

2010 yılından bu yana Galata Fotoğrafhanesi Fotoğraf Akademisi öğrencisi olan Erten son bir yıldır trans hareketi üzerine belge fotoğraf çalışmaları yürütüyor.

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.