Spor

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’ya başvurular bugün sona eriyor

0

Stiftung Mercator girişimi Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya’nın, spor aracılığıyla Almanya ve Türkiye arasındaki toplumsal ilişkileri arttırmayı hedeflediği proje, (Get Things Moving between Germany and Turkey – Sport as a Tool to Foster Education and Social Dialogue) 26 – 30 Kasım tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek. Almanya ve Türkiye’den toplam 20 gencin katılımcı olarak yer alacağı atölyeler, 16 ila 25 yaş arasındaki gençleri hedef almaktadır. Projeye başvurmak için son gün ise 10 Kasım.

logo

Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya, Deutsche Sportjugend (Alman Spor Gençliği) işbirliği ile hevesli ve istekli gençleri spor alanında bir araya getirmeyi ve spor metotlarının değişimi ile ortak toplumsal konularda bu gençlerin duyarlılıklarını arttırmayı arzulamaktadır.

Spor ile Eğitim

Proje, atölyelerin ve tecrübe paylaşımlarının yapılacağı konferansların yer aldığı iki farklı aşamadan oluşuyor. Spor ve Toplum konusunu içeren 3 gün sürecek atölyelerin amacı spor ile eğitim alanında genç çoğaltıcılar yaratmak ve Almanya-Türkiye arasındaki spor odaklı gençlik değişim projelerinde görev alarak, bu konuda gönüllü elçilik yapacak gençler yetiştirmektir.

Tecrübe paylaşımlarının yapılacağı konferanslarda ise spor aracılığıyla yaygın eğitim potansiyelini tartışmak ve gelişimini sağlamak amacıyla gençlik çalışanlarını, sosyal yardım uzmanlarını ve eğitimcileri bir araya getirmek hedefleniyor. Konferansa gençlik organizasyonları, devlet temsilcileri, farklı spor disiplinlerinin antrenörleri ve spor kulüpleri, fan kulüp temsilcileri, çatı organizasyonlar, spor gazetecileri ve (Gelişim) bilimcileri davetlidir.

Başvuru koşulları

Başvuranların konuyla olan ilişkisi ve daha da önemlisi atölye çalışmaları ve konferanstaki tecrübelerini aktarabilmek ve pratiğe geçirmek konusundaki fikirleri ve olanakları göz önünde bulundurulacaktır.

Almanya’dan gelecek katılımcıların Türkçe ve\ veya İngilizce kullanabiliyor olmaları bir avantaj olmakla birlikte katılım için bir kriter değildir. Program, Türkçe ve Almanca’ya simultane tercüme edilecektir. 

Karşılanan Harcamalar

  • Türkiye’den katılımcılar için Antalya’ya ekonomi sınıf gidiş geliş uçuşları,
  • Antalya‘da iki kişilik odalarda konaklama,
  • Çerçeve Program için yapılan harcamalar,
  • Gençlik Köprüsü Türkiye-Almanya ekibi aracılığıyla seyahat organizasyonu desteği,
  • Katılımcılar için kompakt sigorta

Herhangi bir katılım bedeli talep edilmeyecektir. Vize ücretleri (sadece yabancı ülke vatandaşları için) ve şahsi harcamalar programda karşılanacak bedeller içinde yer almamaktadır.

Başvuru

Başvuru formu için http://www.jugendbruecke.de/form1/bewerbung

Sayfanın sağ üst köşesindeki dil seçeneğinden Türkçe seçeneğini bulabilirsiniz. Başvuru son tarihi 10 Kasım 2014. Başvuru sahipleri başvuru sonuçları hakkında E-posta ile bilgilendirilecekler.

Proje Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir.

Haber: Volkan Ağır

(Yeşil Gazete)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.