DünyaManşet

Çin’de dev kömür rüşveti

0

Çin devlet savcıları, Ulusal Enerji İdaresi’nde kömür daire başkan yardımcısı Wei Pengyuan‘ın evinde 200 Milyon Yuan (72.6 Milyon TL) nakit para bulduklarını açıkladı.

5 ÇinBu miktar ülkede 1949’dan beri el koyulan en büyük miktar, sayımı 16 para sayma makinesiyle gerçekleştirilebilen paranın toplam ağırlığının 2 ton olduğu hesaplanıyor.

Wei’nin çalıştığı daire, Çin ekonomisinde söz sahibi Ulusal Gelişme ve Reform Komisyonu’nun bir parçası ve makroekonomik kararlara katkısı yanı sıra proje onaylarında da söz sahibi.

Bürokratın ayni mevkideki selefi de rüşvet suçlamasıyla yargılanmakta. Konuyu araştıran savcı altısı en az onar milyon dolar rüşvet aldıkları suçlamasıyla olmak üzere, 11 memurun soruşturma dahilinde olduğunu açıkladı.

2012 sonundan beri Xi Jiping yönetimi altında Çin, rüşvete karşı kuvvetli bir kampanya yürütüyor. Çin kentlerinde büyük bir sorun hâlini almış tüm hava kirliliği ve yükselen karbondioksit emisyonlara rağmen yenilenebilir enerji kaynaklarının yanı sıra iklim katili kömüre de yoğun yatırıma devam ediyor.

(AP, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.