Doğa MücadelesiManşet

Gezi’den sonra Validebağ’dan da çıkan sonuç, “Direnen kaybetmez”

0

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’na yapımı planlanan inşaatın mahkeme süreci bitene kadar durdurulmasına karar verildi.

Gürtuna, “İnşaat duracak, Vali ile görüştüm”

11 validebağ

Üsküdar Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma kararına uymayarak devam ettiği cami inşaatının yakınındaki direniş, Çarşamba günü de direnişçilerin polis tarafından sürdürüldüğü alanda devam etti. Akşam saatlerinde burada yapılan forumda konuşan ve kendisi de mahalle sakini olan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, “Valiyle görüştüm, bugün kaymakamlıkta toplantı yaptık. Yarın (Bugün) cami inşaatı durdurulacak” dedi.

Üsküdar Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıya inşaatın hukuka aykırı olmadığını savunan Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler’in de katıldığını söyleyen Gürtuna, inşaatın durdurulması konusunda uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Vali Vasip Şahin’in “Yanlış bilgilendirildim” dediğini aktaran Gürtuna, “Kendisi bana hukuki süreç sonuçlanana kadar bekleme sözü verdi” diye konuştu.

Validebağ’da darp edilerek gözaltına alınan Mimarlar Odası’nın avukatlığını da yapan Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Can Atalay ise, “Bunların üç kuruş kar için atmayacağı yalan yok. Biz örgütlü gücümüze güveniyoruz” dedi.

İki Talep: İnşaat dursun, Proje durdurulsun

12 validebağ

İstanbul Kent Savunması adına yapılan açıklamada ise iki talep sıralandı. Bunlardan ilki inşaatın durdurulup polisin gitmesi. İkincisi ise Validebağ için uygulanan talan projesinin tamamen durdurulması.

İstanbul Kent Savunması’nın açıklaması şu şekilde;

“Validebağ nöbetine gerek mahalleden gerekse İstanbul’un dört bir yanından katılan yaşam savunucuları olarak taleplerimiz açıktır. Bu iki net talebi tekrarlıyoruz:

– Validebağ Korusu yağmaya açmayı amaçlayan bu kaçak inşaat durdurulmalı; kaçak inşaatı sürdürmek için mahallede devam eden polis kuşatması kaldırılmalıdır.

– Validebağ Korusu’nun bütününe yönelik bütün rant ve yağma planlarına son verilmelidir.

Taleplerimiz basit, net, haklı ve meşrudur. Mahkeme kararlarını uygulamamak; doğayı yağmalamak; demokratik haklarını barışçıl biçimde kullanan insanlara karşı polis şiddetine başvurmak suçtur.”

Açıklamanın ardından nöbet alanında bekleyişe geçildi. Direniş inşaat makineleri gidene kadar devam edecek.

(Diken)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.