Kültür-SanatManşet

Bozcaada’da ekolojik belgesel festivali zamanı

0

Ekolojinin önemini ve kırılganlığını vurgulamak; adanın, dünyanın ve yörenin ekolojik sorunlarıyla ilgili halkı, öğrencileri, bilim insanlarını ve sanatçıları bir araya getirmek; dostluk ve barışa katkıda bulunmak için bu yıl ilki düzenlenecek olan Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED), 30 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında belgeselseverler ile buluşacak.

Festivalde 20 belgesel yarışma bölümünde gösterilecek

Festivalde 20 belgesel yarışma bölümünde gösterilecek

BIFED’ de 20 belgesel yarışacak. Panorama bölümünde 40 belgesel ve kısa film gösterilecek. Özel Gösterim bölümünde 3 film yer alıyor. Gösterilecek olan belgeseller dünyanın dört bir köşesinden, 20’yi aşkın ülkeden gelen filmlerden oluşturuldu.

Festival jüri üyesi, yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun “Sırtlarındaki Hayat” belgeselinin uzun versiyonu da Türkiye’de ilk kez gösterilecek. Festival’in son gününde ise festival katılımcılarını “Zeytin Paneli” bekliyor.

BIFED’de en iyi belgesele verilecek ödül, önemli gravür sanatçılarından Fethi Kayaalp’in ismini taşıyor. Kayaalp’in Bozcaada’nın korunmasındaki etkisi de büyük. Sanatçı, ada için koruma kanunlarının oluşturulduğu çeşitli platformlar yarattı.

Gösterim programı ve ayrıntılı bilgi için bifed.org/

(Buğday)

You may also like

Comments

Comments are closed.