Haber HattıManşet

Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan 9 Kasım Trabzon Mitingine çağrı

0

Derelerin Kardeşliği Platformu 9 Kasımda yapılacak mitinge çağrı amaçlı ”Derelerimiz, yaylalarımız, ormanlarımız satılık değil”, ”Karadeniz Kararmasın, Geleceğimiz Solmasın” şiarı ile  Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.

DEKAP Derelerin Kardeşliği Platformu

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) adına konuşan dönem sözcüsü Ömer Şahin; “Yüzyıllardır üreterek var ettiğimiz, yaşadığımız vadilerimizin, köylerimizin, yaylalarımızın yolunu bilmeyenler; yaşadığımız sıkıntılara, sorunlarımıza kulaklarını tıkayıp görmezden gelenler bugün, siyasi iktidarın hukuksuz yasa ve yönetmeliklerinden cesaret alarak yaşam alanlarımıza üşüştüler” diyen DEKAP, bu büyük yağma harekatına karşı doğayı ve yaşamı savunduklarını belirtti.

HES’lerin, sularının, derelerinin, doğal yaşam alanlarının sermaye sahiplerine peşkeş çekme projesi olduğunu bildiklerini ifade eden DEKAP “Satılık suyumuz yok. HES’leri istemiyoruz!”

Yeşil Yol’u, termik ve nükleer santralleri, taş ocaklarını, siyanürü istemediklerini belirten DEKAP, artık yasaların bile bu talanı kolaylaştırmak üzere çıkarıldığı belirterek “İşte bu yüzden bu yağma harekâtına karşı duran, vadisini, deresini, köyünü, ormanını, yaylasını savunan herkesi omuz omuza vermeye, hep birlikte yaşamı savunmaya çağırıyoruz! Gelin canlar-canlılar bir olalım, omuz omuza duralım, doğayı ve yaşamı savunmak için 9 Kasım’da Trabzon’ da buluşalım!..” dedi.

(Direnişteyiz.org)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.