DünyaManşet

Özgür Suriye Ordusu’ndan Kobani’ye destek kuvveti

0

Özgür Suriye Ordusu’nun (OSO), Kobani’ye 1300 kişilik kuvvet gönderme kararı aldığı belirtiliyor. NTV’nin haberine göre, Halep’te yapılan toplantının ardından bu karar alındı.

3 öso...

Toplantı sonrası yayımlanan sonuç bildirisinde, “Özgür Suriye Ordusu, Halep bölgesiki taburlardan topladığı bin 300 kişilik birliği Kobani’ye göndermeye hazır” ifadesi yer aldı.

Gruba komuta edecek olan Albay Abdülcabbar Ageydi, 36 saat içinde Halep’e hareket için hazır olacaklarını bildirdi. Ageydi’nin açıklamasına göre, bin 300 kişilik kuvvet Kobani’ye Halep çevresinden kendi silahlarıyla gidecek. ÖSO, Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan PYD ile bir sorun yaşamayacaklarını, onlara destek amacıyla kente gideceklerini ifade etti.

Halep kuşatma altında olduğu için geçişin Türkiye üzerinden yapılabileceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Letonya’da yaptığı açıklamada Kobani’de IŞİD’e karşı mücadele edecek gruplardan önceliklerinin Özgür Suriye Ordusu olduğunu, Peşmerge güçlerinin ise ikinci sırada olduğunu söylemişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.