ManşetSivil Toplum

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri cinsel tacize karşı yürüdü

0

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okul kampüsü etrafında gerçekleşen cinsel tacizleri durdurmak ve duyarlılık yaratmak için 23 Ekim Perşembe akşamı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

7 boğaziçi cinsel tacize karşı protesto...

Mahmet Akın’ın Kaos GL’deki haberine göre Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, “Geceleri de sokakları da istiyoruz” diyerek cinsel tacizi protesto etti. Kampüs etrafında yaşanan, özellikle kadınlara yönelen cinsel taciz olaylarına dikkat çekmek için yapılan eyleme katılım yüksekti. Öğrenciler okulun yer aldığı Hisarüstü Mahallesi’ni dolaşarak Güney Kampüs’ten Kuzey Kampüs’e yürüdü. Tacize karşı sloganlar attı.

Kampüs ve etrafında yaşanan cinsel taciz olaylarını önlemek için okul yönetimi ve öğrenciler tarafından Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu (CİTÖK) kuruldu. Bu komisyon farkındalık yaratmak, eğitim, politika ve eylem planı oluşturmak, cinsel tacize maruz kalan kişilere destek sağlamak amacıyla kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kendini tehdit altında hissedenlerin 0212 911 60 60 numaralı telefonu aramaları gerekiyor. Tüm başvuruları gizli tutan yetkililer, saldırıya uğrayan kişiye güvenlik ve sağlık desteği sağlıyor.

Telefon hattı haricinde ilgililere danışmak için [email protected] mail adresine mail atmak ya da okulun internet sitesindeki CİTÖK sayfasını kullanmak mümkün.

(Kaos GL)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.