Doğa MücadelesiManşet

Validebağ direnişinde Avukat Can Atalay’a gözaltı

0

Validebağ korusundaki yıkımı durdurmak isteyenlere polis saldırdı, Avukat Can Atalay ile dört kişi darp edilerek gözaltına alındı. Zabıtanın darp ettiği iki kişi de karakola giderek şikayetçi oldu.

9 validebağ...

Üsküdar Belediyesi’nin, Validebağ Korusu’nun yanındaki alana ağaç keserek dini tesis inşa etme ısrarına karşı düzenlenen protestolarda bugün tansiyon iyice yükseldi. Belediye’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat çalışmalarını sürdürmesi nedeniyle çok sayıda protestocunun Üsküdar’a akın etmesi sonrası, bir dizi gözaltı yapıldı.

Bu kişiler arasında, Mimarlar Odası’nın avukatlığını yapan Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Can Atalay, Yurt Gazetesi muhabiri Hakan Akpınar ve İstanbul Kent Savunması’ndan Çiğdem Çidamlı’nın yanı sıra HTKP Deniz Gürsen ve Halkevleri üyesi Alper Ateş de var.

8 validebağ

İnşaat makinelerinin önüne geçerek yıkımı durdurmak isteyenlere polis saldırdı. Mimarlar Odası avukatı Can Atalay ile beş kişi gözaltına alınarak muayene için Numune Hastanesi’ne götürüldü.

Tartışmaların ardından koruya ve çevresine sahip çıkmak için kurulan Validebağ Korusu Gönüllüleri Derneği’nden alana akşam saat 18:00’a çağrı yapıldı.

(Bianet, Diken)

You may also like

Comments

Comments are closed.