ManşetTürkiye

Erdoğan, “IŞİD de terörist, PYD de terörist”

0

Letonya ziyaretinde Kobani’deki çatışmaları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan Kobani’de sivil kalmadığını belirterek “Kalan 2 bin PYD’li içeride IŞİD’le savaşıyorlar. Onlar da terörist, onlar da terörist” dedi.

10 rteLetonya ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Kobani’de yaşanan gelişmelerle ilgili konuştu. Letonya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nde konuşan Erdoğan, Kobani’den 200 bin kişinin Türkiye ‘ye geldiğini hatırlatarak “İçeride sivil kalmadı” dedi.

Kobani’de 2 bin PYD’linin kaldığını belirten Erdoğan “Şu anda içeride IŞİD’le savaşıyorlar. Onlar da terörist, onlar da terörist. Benim ülkemdeki bölücü terör örgütü PKK ile aynı” şeklinde konuştu.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, “300 bin insanın ölümüne, katledilmesine sessiz kalan dünya şu anda Kobani’de ayağa kalkmış durumda. Peki çok güzel de Dera için neredeydiniz? İdlib, Hama, Humus, oralar yanarken neredeydiniz? Örneğin PKK gibi kanlı bir terör örgütünü umursamayan dünya bir anda IŞİD terör örgütü için ittifak kurabiliyor. İyi de PKK ülkemde 40 binden fazla insanı öldürürken neredeydiniz? ”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.