ManşetTürkiye

Muhabir Shim’in şüpheli ölümü

0

İran’ın İngilizce yayın yapan resmi televizyonu Press TV’nin muhabiri Serena Shim, Urfa’nın Suruç ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Gazeteci, “MİT’in kendisini ajan olmakla suçladığını” ifade etmişti.

shim

Press TV’nin muhabiri Serena Shim ve kameraman Judy Irish, gelişmeleri takip etmek amacıyla bulundukları Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağı Aligör Mahallesi’nde beton mikserle çarpıştı. Kazada Shim hayatını kaybederken, Press TV’nin kameramanı Irish de ağır yaralı olarak Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Shim, İD ve YPG güçlerinin Kobane’deki çatışmalarını takip etmek amacıyla bölgede bulunuyordu.

Lübnan asıllı ABD vatandaşı Shim, Cuma günü Press TV’yle gerçekleştirdiği bağlantıda, “Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı”nın (MİT) kendisini ajan olmakla suçladığını ve tutuklanmaktan korktuğunu” söylemişti.

Shim ayrıca, “Türkiye’den Suriye’ye giden yardım konvoyları içinde militanların taşındığını iddia etmiş ve bununla ilgili görüntülere sahip olduğunu” ifade etmişti.
Beton mikserinin sürücüsünün gözaltına alındığı öğrenildi.

Press TV haberi verirken, “Şüpheli bir trafik kazası” ifadesini kullandı. Press TV yetkilisi Hamid Reza Emadi de Türkiye hükümetine çağrı yaparak Serena’nın başına tam olarak ne geldiğinin ortaya çıkarılmasını istedi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.