Kültür-SanatManşet

Bozcaada’da ekolojik belgesel festivali

0

Bozcaada’da 30 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde 22 ülkeden filmler yer alacak.

Festivalin Başkanlığını Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, koordinatörlüğünü ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde film yönetmeni Ethem Özgüven yapıyor.

10 bifed

Festivalin amacı “Bu festivali yaşadığımız gezegeni çocuklarımıza güzel bir şekilde teslim etmek ve geleceğe, yaşadığımız gezegeni hak edecek güzel çocuklar bırakmak için yapıyoruz. Birlikte küresel ısınma, kirlenen ve tükenen denizler, işçinin ve küçük çiftçinin bozulan çalışma koşulları, yok edilen ekilebilir alanlar, azalan içilebilir su kaynakları gibi somut ve önemli tehlikelerin tetiklediği sorunların çözümüne katkı koyacağız, bu konularla ilgili filmlerinizle zenginleşeceğiz” diye açıklandı.

Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek zeytin temalı panelle, zeytinlik alanların imara açılması sonucunda bölge ekolojisi ve Türkiye’nin zeytin ekonomisinin karşılacağı olumsuz etkiler de konuşulacak.

Festivalin ekoloji temalı heykelcikleri de her yıl farklı bir sanatçının elinden farklı bir doğal malzemeden tasarlanacak. Bu seneki heykelcikler zeytin ağacından heykeltraş Erim Bayrı tarafından yapıldı.

Bozcaadalı çocukları festival içine çekebilmek için Bozcaada için büyük önem taşıyan, çocuk, gençlik ve çevre konularında Ada’nın en bilinen ve sevilen karakterlerinden biri, ağustos ayında ölen Anke Atamer adına “Anke Atamer Çocuk Filmleri Programı” hazırlandı.

Festivalin resmi internet adresi bifed.org/ üzerinden detaylı bilgi edinmek mümkün.

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.