DünyaManşet

İran; tecavüzcüyü öldüren kadını idam edecek

0

İran’da kendisine tecavüzc teşebbüsünde bulunan Morteza Abdolali Sarbandi’yi öldüren Reyhaneh Jabbari idam cezasının infaz edileceği açıklandı.

6 Reyhaneh Jabbari...

 

26 yaşındaki dekoratör Reyhaneh Jabbari, 2007 yılında eski bir istihbaratçı olan Morteza Abdolali Sarbandi’nin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını, bu sırada kendisini korumaya çalışırken kaza sonucu adamı öldürdüğünü savunuyor. 7 yıl önce yaşanan olayda Sarbandi, henüz 19 yaşında olan Jabbari’yi ofisini dekore etmesi için tutmuş daha sonra genç kadını evine çağırarak burada saldırmaya kalkmıştı. Yaşananların meşru müdafaa olduğunu söyleyen Jabbari kendisine saldırdığını iddia ettiği Sarbandi’yi bıçaklamıştı.

Olayın üzerine tutuklanan Jabbari iki ay boyunca Tahran’daki Evin Cezaevi’nde tutulmuş,  ailesi ve avukatıyla görüştürülmemişti. Buradaki sorgusunda suçunu itiraf eden Jabbari’nin yanında avukatı bulunmuyordu. Reyhaneh Jabbari’nin ölüm cezası kararı Tahran’daki Ceza Uygulama Ofisi’ne gönderildi. Ölüm cezaları bir kere bu kurula gönderildiğinde, herhangi bir zamanda uygulanabilir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.