Türkiye

Libya’daki iç savaşta mahsur kalan işçiler İstanbul’da

0

Libya’da devam eden iç savaş sebebiyle tahliyeleri kararlaştırılan 396 işçi Türkiye’ye döndü. Misrata’da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden bir işçinin cenazesi de aynı uçakla İstanbul’a getirildi.

18 libyadaki işçilerLibya’da faaliyet gösteren şirketler bünyesinde çalışan ve güvenlik nedeniyle tahliyeleri kararlaştırılan işçiler için Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. New York’ta BM Genel Kurulu kapsamında temaslarda bulunan ve gelişmeleri takip eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakan Yardımcısı Naci Koru arasında telefon köprüsü kuruldu.

Tahliye için hazırlıkların tamamlanmasının ardından Çavuşoğlu’nun “harekete geçilsin” talimatı ile THY’den kiralanan uçak Libya’ya doğru havalandı.

Uçak Misrata’daki Gat Havaalanı’nda bekleyen 396 işçi ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı’na indi.

 

İşçiler, Atatürk Havalimanı’ndaki pasaport işlemlerinin ardından yakınlarıyla buluştu.

Libya’da darbe girişiminde bulunan emekli general Halife Hafter, Muammer Kaddafi’ye karşı savaşan ancak Libya’nın yeni döneminde bir türlü kontrol altına alınamayan silahlı örgütlere karşı mücadele başlattığını açıklamıştı.

Libya’da 17 Şubat 2011’de başlayan ve 42 yıllık Muammer Kaddafi iktidarına son veren devrimin ardından bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden söz konusu silahlı gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler, bölgede bulunan diplomatik misyonlarını boşaltıp vatandaşlarını tahliye etmişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.