Uncategorized

15 Eylül – 21 Eylül 2014

0

İstanbul ve Ankara valileri değişti

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yerine Malatya Valisi Vasip Şahin geldi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel yerine 4 yıldır Emniyet Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mehmet Kılıçlar getirildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç da görevden alınarak merkez valiliğine getirildi. TRT Genel Müdürlüğü görevini yürüten İbrahim Şahin de Samsun Valiliği’ne atandı.

IŞİD’e karşı tampon bölge ihtimali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin IŞİD militanlarına karşı Irak ve Suriye sınırlarında tampon bölge oluşturma ihtimalinin gündemde olduğunu söyledi.

Kürtçe eğitim verecek okul mühürlendi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma açtığı Bağlar’daki Kürtçe eğitim verecek Ferzad Kemanger İlkokulu mühürlendi. ANF’ye göre savcılık soruşturmayı TCK’nın “İzinsiz eğitim kurumu açmak” ve “Örgüt adına suç işlemek” maddeleri kapsamında yürütüyor.

AİHM: Türkiye din derslerinde sorunları giderecek imkânlar üretmeli                         

AİHM Alevi inancına mensup 14 ailenin başvurusunda, “eğitim sistemi ailelerin inançlarına saygı bakımından hala uygun bir zemine oturtulmadı” dedi; Türkiye’yi tazminat ödemeye mahkûm etti. AİHM 16 Eylül’de kamuoyuna yansıyan kararında, “Türkiye, daha fazla geciktirmeden, ailelerin dini ve felsefi inançlarını açıklamak zorunda bırakılmadıkları bir muafiyet sistemi gibi, sorunun giderilmesine dönük imkânları ortaya koymak zorundadır” tespitiyle Türkiye’yi uyardı.

11 Haziran’da kaçırılan diplomatlar 20 Eylül’de serbest bırakıldı

IŞİD’in 11 Haziran’da kaçırdığı Türkiye’nin Musul Başkonsolosu ve 48 çalışanı serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD’in alıkoyduğu konsolosluk çalışanları için pazarlık yapıldığı iddialarıyla ilgili konuşarak “Maddi bir pazarlık yapılmadı ama burada tabii ki siyasi, diplomatik bir pazarlık kesinlikle söz konusu” dedi.

Suruç sınırından Kobane’ye geçmek isteyenlere asker ve polis saldırısı

Suruç İlçesi’ndeki sınır hattında kurulan çadır önünde toplanarak, Kobane’ye geçmek isteyenlere polis ve asker biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.