İklim KriziManşet

İklim haftasonu geldi! #PCM

0
#PCM
Halkın İklim Yürüyüşü her yerde!

23 Eylül’de New York’ta gerçekleşecek BM İklim Zirvesi öncesi, orada ve tüm dünyada bu haftasonu tarihin en büyük iklim eylemi gerçekleşiyor.

#PCM

Halkın İklim Yürüyüşü her yerde! Sosyal medyada şu ana kadar #PCM #PeoplesClimateMarch #AcayipHavalar etiketleri kollanılıyor.

Pazar günü New York’ta gerçekleşecek Halkın İklim Yürüyüşü‘ne (People’s Climate March) 100 bin kişiden fazla insanın katılıp Salı günü gerçekleşecek zirve için gelen dünya liderlerine taleplerini çok kuvvetli bir şekilde seslendirmeleri bekleniyor. Türkiye saatiyle Pazar akşamı gerçekleşecek yürüyüşü Yeşil Gazete canlı güncellemelerle yerinden takip edecek.

İstanbul’da Cumartesi ve Pazar günleri DEPO’da Karşı İklim Zirvesi düzenleniyor ve çağrıcıları arasında 350.org, Yeşil Düşünce Derneği, Yeşil Gazete, ve Küresel Eylem Gurubu olan bu çatı altında birçok toplantı ve etkinlik yer alacak. Cumartesi saat 17:00’de ise Tünel’den Galatasaray’a yapılacak İklim Adaleti Yürüyüşü‘nde siz, aileniz, arkadaşlarınız ve yüzlerce, belki binlerce kişi, zirveye gidecek Erdoğan’a ve hükümete iklim değişikliği hakkında acil taleplerinizi dillendireceksiniz.

Binden fazla kuruluş 350.org önderliğinde düzenlenen eylemlerin çağrıcıları arasında yer alıyor. Kuzey Amerika’nın her tarafından 500’den fazla otobüs ve 2 trenle 22.000 eylemci yürüyüş için New York’a giderken, Türkiye’nin birçok şehri dahil dünyanın yaklaşık 1.600 noktasında ayrı eylemler düzenleniyor. Size en yakın yürüyüş veya etkinliği bu linkten tespit edebilirsiniz.

İstanbul dışında, Londra, Berlin, Paris, Amsterdam, Bogota, Rio de Janeiro, Yeni Delhi, Johannesburg, Lagos, ve Melbourne’de önemli etkinlikler gerçekleşecek.

22’si Pazartesi günü ise, Wall Street’i Sel gibi Bas (Flood Wall Street) eyleminde şiddetsiz doğrudan bir sivil itaatsizlik eylemiyle Wall Street borsa mahallesi işgal edilerek sermayenin ayak direyen kirli enerji ve iklim katliamı tercihine dikkat çekilecek.

Son olarak bu ay, Dünya Meteoroloji Örgütü iklim değişikliği ile mücadele için ne kadar az vaktimiz kaldığının altını çizmişti. 2015 sonunda Paris’te biraraya gelecek BM İklim Değişikliği Çerçeve Anlaşması Taraflar Toplantısı’ndan Kyoto sonrası süreç için kuvvetli bir anlaşma çıkması iklim değişikliği karşısında gezegenin geleceği için hayati derecede önemli, ve 23 Eylül zirvesi bu doğrultuda irade geliştirmek için BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un çağrısı üzerine düzenleniyor. Ban, bu yönde kuvvetli bir ifade olarak, Pazar günü eylemcilerle kol kola yürüyecek.

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.