ManşetTürkiye

Üniversitede Soma eylemi için 38 öğrenciye 22’şer yıl hapis istemi

0

İzmirli 38 öğrenci, Soma iş cinayetinin ardından gerçekleştirdikleri üniversite işgali nedeniyle 22’şer yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. İddianamede kaburgası ve ayağı kırılan öğrenciler yok ama mağdur çevik kuvvet polisleri var.

8 soma eylemi

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Ege Üniversitesi ve 9 Eylül Üniversitesi’nden 38 öğrenci, Soma iş cinayetinin ardından gerçekleştirdikleri üniversite işgali nedeniyle 22’şer yıl hapis cezasıyla yargılanıyor.

En küçüğü 18 en büyüğü 27 yaşında olan ve iniversiteyi işgal edip duvarlara yazılama yapmak dışında eylemde bulunmayan öğrencilere yöneltilen suçlamalar eğitim ve öğretim hakkına engel olunması, kamu malına zarar verme, görevi yaptırmamak için direnme, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve örgüt propagandası yapmak.

İddianamede öğrencilerin polislerce darp edilmeleri, “orantılı ve kademeli bir şekilde güç kullanılması” olarak yer alıyor. Hatta bu ifade neredeyse her iki cümleden birinde, bazen de tek bir cümlede iki-üç kere geçiyor.

Duruşma 14 Ekim’de

38 öğrencinin davası 14 Ekim saat 14.00’da İzmir Bayraklı Adliyesi’nde görülecek.

Yargılanan öğrencilerden Gamze Yentür, iş cinayetini protesto eden öğrenciler hakkında istenen cezaların iş cinayetlerinin sorumluları hakkında istenmediğine dikkat çekiyor. Herkesi 14 Ekim’de Bayraklı Adliyesi’ne dayanışmaya çağırıyor.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.