ManşetTürkiye

Amasra’daki madende iki ayda ikinci işçi ölümü

0

Bartın’ın Amasra İlçesi’nde, Tarlaağzı Köyü’nde konuşlanmış Hatta Holding’in madeninde göçük meydana geldi.  özel bir şirkete ait kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 Çinli işçi öldü, biri ağır yedi yaralı var

MG_36341

Kaza, saat 11.00 sıralarında Tarlaağzı mevkiinde faaliyet gösteren özel şirkete ait kömür ocağında meydana geldi. Maden ocağında Çinli işçilerin hazırlık işlerini yürüttüğü bölgede yan taraftaki kömür yağınlarının çökmesi sonucu göçük oluştu. İşçilerden 2’si, kömür yığınlarının altında kaldı. İşçiler, mesai arkadaşlarının çalışması sonucu göçükten kurtarılarak ocaktan çıkarıldı. Ancak işçilerden birisi hayatını kaybetti. Diğer işçi ise ambulansla Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaymakam Mehmet Yıldız, galerinin yan tarafından paso kayması sonucu kısmi göçük oluştuğunu söyledi. Ölen işçinin vücudunun yarısına kadar göçük altında kaldığını, diğerinin ise sadece ayaklarının göçükten etkilendiğini belirten Kaymakam Yıldız, “Göçükten kurtarılan işçiye gerekli müdahale yapıldı. Geri döndürebilmek için arkadaşlar uğraştı. Ancak işçi kurtarılamadı. Diğerinin durumu iyi” dedi.

“Çinliler kömür çıkarmaya devam edecek”

Hattat Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Haberturk’e yaptığı açıklamada, “Bartın’daki madende yaşanan üzücü kaza galeri açılırken yaşandı. Madende ilerleyebilmek için önce dinamit patlatılır. İlerleme esnasında taş düşmesi ya da yığılma nedeniyle Çinli bir çalışanımız vefat etti. Başka bir Çinli çalışanımız için yaralı olduğu ajanslara yansıdı. Ancak o çalışanımızın durumu gayet iyi. Kendisini hastaneye kontrole götürmek için zor ikna ettik. Yer altı çalışmalarında işi iyi bildikleri için Çinlilere ihale etmiştik. Çinliler madende kömür çıkarmaya devam edecek” dedi.

Tarlaağzı Köyü’ndeki özel madende Ağustos ayında da bir göçük meydana gelmiş, işçi Muammer Çetin isimli hayatını kaybetmişti.

Amasra’da kömür madeni işleten Hattat Holding’in tartışmalı termik santral projesiyle ilgili ayrıntıları okumak için tıklayınız. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.