Kültür-SanatManşet

[Altın Koza Film Festivali] 4.gün’de Goddard’ın “Adieu au langage”i görücüye çıkıyor

0
Jean Luc Goddard'ın "Adieu au langage"i bugün 12:15'de Cinemaximum'da

21.Altın Koza Film Festivalinin 4.gününde Yarışma filmlerinin gala gösterimlerinin yanısıra yurt dışındaki festivallerde ödül almış ve gösterilmiş filmler de sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Festival günleri ilerledikçe, iyi yapımların seanslarının çakışması insanları zorunlu seçimler yapmaya itebiliyor. Belgesellerin akşam kuşaklarında gösteriyor olması, sinemseverleri zorunlu bir izleyici haline getiriyor.

Adieu au langage / Goodbye to Language – Jean-Luc Godard 

(Cinemaxımum 12:15 Seansı)

Jean Luc Goddard'ın "Adieu au langage"i bugün 12:15'de Cinemaximum'da

Jean Luc Goddard’ın “Adieu au langage”i bugün 12:15’de Cinemaximum’da

Sinemanın yaşlanmayan ustası, 83 yaşındaki Jean-Luc Godard, 39. uzun metrajlı filmiyle gözleri ve zihinleri daha önce hiç olmadığı gibi alt-üst edecek. Adieu au langage / Goodbye to Language, farklı video formatları, benzersiz 3D denemeleri, sağlam bir mizahi bakış, edebi alıntılar ve yine bolca kelime oyunları aracılığıyla küreselleşmeden devlet şiddetine, klasik müzikten aşka birçok konuya değinirken sinemanın sınırlarını da zorluyor. “Hayalgücü olmayanlar gerçekliğe sığınır” cümlesiyle açılan bu eşsiz film, ilk kez izleyici karşısına çıktığı Cannes Film Festivali’nde Jüri ödülü’ne layık görüldü ve Cannes’da bugüne kadar kazandığı bu ilk ödülle efsane yönetmenin hâlâ yenilikçi ve hâlâ zinde olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Stratos (Arıplex 12:15 Seansı)

Yunan sinemasının son dönemdeki başarılı çıkışını devam ettiren bir yapım olan Stratos insan ekseninde şiddetin hayatın vazgeçilmez bir olgu olduğunu gözler önüne seriyor. Staros geceleri fırında çalışan biriyken daha sonra bir kiralik katile bürnebiliyor.bunun yanısıra komsuşu ve arkadaşı 8 yaşındakı çoçukla ve komşularına karşı sorumluluk hisseden bir birey. Toplum ve şidet konusunda iyi derecede uyarlanmış bir film.

Bir İnsanı Öldürmek (Cinemaxımum 14:45 Seansı)

Zorlu bir mahallede yaşamak ve oradan dışlanmak, hor görülmek ve şiddete maruz kalmak. Sosyo-kültürel yapının dışına itilmek ve ötekileştirilenler üzerinde

şiddetin meşru gösterildiği toplum yapısını keskin bir dille eleştirin Bir İnsanı Öldürmek, hayatın içindeki şiddetin birey üzerindeki değişimini merkezine alan bir film.

Mucizeler / The Wonders  (Metropol 14:45 Seansı)

Cannes’da Altın Palmiye için yarışan tek İtalyan filmi olan, Alice Rohrwacher’in yönettiği “Le Meraviglie / The Wonders”, Filmekimi programında yer alıyor. Cannes’da Büyük Ödül’ü kazanan film, geleneksel tarımcılık ve aile yapısını korumak için mücadele veren arıcı bir ailenin hikâyesini medya eleştirisiyle iç içe anlatırken İtalya’nın değişen ve mahvolan doğasını da izliyor.
Şimdiden İyi Seyirler…

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.