Uncategorized

8 Eylül – 14 Eylül 2014

0

“Affedersiniz Ermeni” RTÜK yayın ilkelerini ihlal etmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde katıldığı bir televizyon programında “(Benim için) affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu” sözleri RTÜK’ün yayın ilkelerine aykırı bulunmadı. RTÜK kararında “Yayında Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayrımcılık yaptığı yönündeki eleştirilere cevaben, kendisine daha önce yöneltilmiş olan yakışık almayan ithamları hatırlattığı, şikâyete konu olan sözleri ayrımcılık yapmak ve Ermenileri aşağılamak amacıyla değil, mezhep siyaseti yapmadığını vurgulamak amacıyla kullandığı düşünülmektedir” dedi.

Çarşı liderlerine darbe davası

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi Gezi eylemlerinde ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’ ile suçlandı. Terör savcısının hazırladığı iddianamede şüpheliler hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor.

Asansör 1 Eylül’den sonra çalıştırılmamalıydı

İstanbul Mecidiyeköy’de inşaatı devam eden Torun Center’da işçileri taşıyan asansörde 10 işçinin yaşamını yitirmesi asansör denetimini gündeme getirdi. Torunlar, basın açıklamasında denetimini TMOOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası’nın yaptığını belirtmişti. Makine Mühendisleri Odası da en son denetimin 30 Mayıs’ta yapıldığını ve 30 Ağustos’a kadar geçerli olduğunu belirtmişti.

Lice’de Kürtçe eğitim okulunda zırhlı araçlı askerler

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Kürtçe eğitim verilmesi için yapılan okula askerlerin zırhlı araçlarla gelmesi üzerine köylüler tepki göstererek köyün girişini tuttu, askerler köye giden yolları kapattı.

Torba yasayla internet kontrolü TİB’de

“Torba Kanun Tasarısı”nda son dakikada yapılan değişikliğe göre kişilerin hangi adreslere girdiği ve ne kadar kaldığına dair bilgiler artık Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) saklanacak. TİB Başkanı “ulusal güvenlik, kamu düzeninin korunması ve suç işlenmesini önlenmesi” için 4 saat içinde internet sitelerine erişimi engelleme yetkisi verildi. Bu durumda engelleme kararı 24 saat içinde mahkemeye sunulacak ve hâkim 48 saat içinde kararını açıklayacak.

Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı sıfatıyla da gazetecilere dava açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlık döneminde olduğu gibi mağdur olarak dava açmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları gazeteci Mustafa Sönmez ve Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Halkalı’da direnen işçiler taleplerini elde ettiler

Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde çalışan işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi, yemeklerin düzeltilmesi ve maaşların düzenli yatırılması gibi taleplerle dün gerçekleştirdikleri eylem başarıya ulaştı. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.