Hafta SonuKöşe Yazıları

Melih Gökçek’le konuşanınız var mı? İshal olmuş mu?

0

11 Eylül’deki basın açıklamasında içtiği ambalajlı su iddia ettiği gibi Ankara’nın musluklarından akan suyun ambalajlanmış haliyse kendisinin sağlığından endişe ediyorum. Zira Ankaralılar bir haftadır komple ishal.

Ankara Tabipler Odası 8 Eylül’de yaptığı açıklamada geçen sene bu zamana göre Ankara hastanelerine gelen ishal vakalarının 2,5 kat arttığını söyledi. TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Çevre Mühendisleri Odası da bir basın açıklaması yaptı. Ankara’da suyun Kızılırmak’tan geldiğini, Kızılırmak’a onlarca kentin atık suyunun arıtılmadan verildiğini söyledi. Hatta Mogan’da ölen balıkların da nedeninin Kızılırmak’tan Mogan’a akıtılan su yüzünden olduğunu söyledi. “Bizim edindiğimiz bilgilere göre Ankara, 1 milyon metreküplük su tüketiyor. Bunun da 380 metreküpü Kızılırmak’tan geliyor”.

Bu sırada Ankaralılar ise bok üzerine açıklamalar yapıyordu:

Peki Ankara’da leblebi stoklarının tükenmesinin, Büyük Kıtlık’ta görülen benzer patates açlığı çekilmesinin nedeni ne?

Suçlu pet şişe lobisi!

Melih Gökçek ilk defa doğru bir şey söylüyor ama çok yanlış yerde söylüyor.

Pet şişe lobisi diye bir şey hakikaten var. Çok meşhur İsviçre doğumlu uluslararası bir marka bunun başında geliyor. Gelişmekte olan ülkelerin yeraltı kaynaklarını sömürüp, bu yeraltı sularını şişeleyip zaten su kıtlığı çeken ülkelerin daha da çok kıtlık çekmesine neden olup bu suları fahiş fiyatlardan satıyor bu lobi. Konuyla ilgili yapılmış bir sürü imza kampanyası, yazılmış onlarca makale bir de Bottled Life diye belgesel var.

Evet pet şişe lobisi var da bu lobi Ankara barajlarına sı.mıyor. O kadar da değil hani.

Zaten Melih Gökçek suçlayacaklarını pet şişe lobisiyle tutsa hadi inanacağız diyelim, arıtma tesisi lobisi ve CHP’yi de hedef gösterdi.

CHP’ye hadi neyse alıştık, kadrolu lobici ama arıtma tesisi lobisinin gerçekten güzel ülkemizin istikbalinde kötü emelleri olabileceğini düşünmek istemiyorum.

Zaten sular da tertemiz. Türk siyasetinin Çernobil’den beri en sevdiği kriz çözüm yöntemi olan gıda tüketiminin su ile olan imtihanını da basın açıklamasında gördük.

Çernobilli çay iç

Çernobilli çay iç

Melih Gökçek tüm sorularımızı yanıtlamak için 11 Eylül’de kameralar karşısına geçti ve ambalajlı Ankara Sular ve Kanalizasyon İdaresi’nin şebeke suyunu lıkır lıkır içti.

Boklu su iç

SU TEMİZ!

Afiyet olsun.

Melih Bey önümüzdeki günler için size tavsiyem kahveye limon sıkıp yutun. Yalnız kahve tadını geçirmek için musluktan su içmeyin. Boşa gider.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.