Hafta SonuManşet

“Dünyayı kurtarma planı” Pazar günü Moda’da anlatılacak

0

İstanbul Permakültür Kolektifi ve Anadolu Meraları‘nın 14 Eylül Pazar günü ortaklaşa düzenlediği söyleşide, Bütüncül Yönetim anlatılacak.

Savory Enstitüsü Anadolu Gözesi olan Anadolu Meraları’nın Türkiye’de ilk defa 40 dönüm arazide uygulamaya başladığı Bütüncül Yönetim’le ilgili yapacağı sunum ve söyleşi, İstanbul’da bulunan Halka Sanat Projesi mekanında gerçekleşecek.

bütüncül yönetim1

Zimbabweli biyolog Allan Savory tarafından yaratılan Bütüncül Yönetim, çölleşmeyle ve iklim değişikliğiyle mücadelenin ve Dünya’yı kurtarmanın “daha fazla sayıda ve ‘bütüncül yönetilen’ otçul hayvanlarla” kazanılabileceğini iddia ediyor. Geviş getiren hayvanların evcilleştirilmeden önceki hareket döngülerinin, sosyal ve ekonomik değişkenler de hesaba katılarak taklit edilmesi olarak kabaca özetlenen Bütüncül Yönetim, Allan Savory’nin 2 milyonu aşkın insan tarafından izlenen geçen yılki TED konuşmasının ardından gündem olmuştu.

Savory Enstitüsü’nün Türkiye ve Anadolu Gözesi olan Anadolu Meraları, Ormanevi Kolektifi kurucularından ve Yeşil Gazete ekibinden Durukan Dudu’yla Volkan Büyükgüngör tarafından, 4 yıllık bir ön hazırlığın sonucu olarak 2013 yılında kuruldu. Çanakkale Biga’da bulunan 40 dönümlük uygulama arazisinde  Geçtiğimiz ay Türkiye’nin ilk tam-müfredatlı Bütüncül Yönetim eğitimini veren Anadolu Meralan, 12 Ekim’de Allan Savory’yi IFOAM önkonferansları çerçevesinde İstanbul’da ağırlayacak.

bütüncülyönetim5

Pazar günü Moda’da gerçekleşecek söyleşiye katılım ücretsiz. Kayıt için ipermakulturkolektifi@gmail.com adresine bir email atılması istenilen etkinliğin programı şöyle tanımlanıyor:

Neden Bütüncül Yönetim?

– İklim Değişikliği
– Çölleşmeyle Mücadele
– Toprak Islahı
– Gıda Güvenliği ve Güvencesi
– Kırsalı/Toplulukları yeniden kurmak

Bütüncül Yönetim Nedir?

– Temel Bulgular
– Ekosistem Süreçleri ve Araçlar
– Finansal Planlama
– Otlatma Planı
– Arazi Planlaması

Anadolu Meraları ne işe yarar?

– Savory Enstitüsü modeli
– Anadolu Meraları eğitim ve eğitim sonrası süreç
– Türkiye’nin ilk Bütüncül Yönetim Uygulama Arazisi’nden bulgular, paylaşımlar

Etkinlikle ilgili bilgiye Facebook sayfasından ulaşılabilir. Anadolu Meraları hakkında daha detaylı bilgi, fotoğraflar ve makaleler ise web sitelerinde ve Facebook sayfalarında ve Twitter hesabında mevcut.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.